Laget kø med vilje i morgenrushet

Her aksjonerer de for sikrere skolevei. – Vi har ikke lyst til at noen skal bli påkjørt!

I morgenrushet torsdag morgen ble det arrangert en trafikkaksjon ved Kronstad skole. Blant dem som deltok var FAU-leder Kristina Åkerblom og lille Solveig, som var utstyr med egen plakat.

Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) og «Aksjonsgruppen Sikker Skolevei» gikk i sirkel og laget kaos. Aksjonen varte fra klokken 07.55 til 08.20. Blant annet sto flere busser fast i køen, som etter hvert ble ganske lang.

Ingen barn å miste

– Vi har en flott og god skole, men veier, kryss og overganger er ikke sikre. Vi har ingen barn å miste, sier aksjonsleder Heidi Tofterå Slettemoen til NRK.

Foreldre og elever ved Kronstad skole med trafikkaksjon i morgenrushet torsdag.

DERFOR LAGET DE KØ: Aksjonsleder Heidi Tofterå Slettemoen forteller om aksjonen torsdag morgen.

Foreldrene har jobbet med saken i flere år. Gjennom hele vinteren har FAU tatt imot innspill fra foreldre og andre involverte parter om manglende trafikal sikring langs skoleveien.

Listen med forslag til forbedringer har blitt sendt til kommunen, skolebyråden, trafikketaten, Skyss, Helse Bergen og Statens vegvesen.

Politiet: – Trafikkfarlig

Politiet er skeptiske til en slik type aksjon.

– Selve saken om en trygg og sikker skolevei er meget viktig, og jeg har stor forståelse for at foreldre har behov for å markere dette, men det kan fort oppstå trafikkfarlige situasjoner under en slik aksjon, sa politioverbetjent ved trafikkseksjonen, Atle Heradstveit til Bergensavisen i forkant av aksjonen.

Skoleveiaksjon på Kronstad

GÅR I RING: Her går aksjonsgruppen i sirkel frem og tilbake over gangfeltet ved Kronstad skole for å skape oppmerksomhet rundt sin farlige skolevei. Klikk på vinduet for å se hele bildeserien fra aksjonen.

Foto: Runa Victoria Engen / NRK