Leo Ajkic la ut bilde av voldsdømt rapper i politiuniform: «Fri ham»

Dagen etter pågripelsen av den voldsdømte rapperen (22) i Bergen, la Leo Ajkic ut dette bildet på Instagram. – Han fremstiller ham som en helt, sier P3-sjef.

Pågrepet rapper i Bergen

UNIFORM OG BALLTRE: Leo Ajkic postet dette bildet på sin Instagram-profil tirsdag morgen, bare timer etter at den 22 år gamle rapperen (bildet) var pågrepet av politiet i Bergen.

Foto: Skjermdump Instagram

– Det Instagram-bildet var uklokt, sier Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i P3, der Ajkic er ansatt som programleder.

Tirsdag morgen la Leo Ajkic ut et bilde av rapperen som natt til tirsdag ble pågrepet av politiet i Bergen. Da hadde 22-åringen vært på rømmen i to måneder.

Bildet viser artisten iført politiuniform og med et balltre i den ene hånden. Bildet ble postet på Leos Instagram-profil sammen med bruken av hashtaggen «#fri (artistens navn)».

Håkon Moslet, Musikksjef P3

– UKLOKT AV LEO: Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i P3 der Ajkic er ansatt, mener bildet kan tolkes dit hen at Leo gjør den pågrepne artisten til en helt.

Foto: NRK

– Det virker som han glorifiserer voldsdommene til artisten sin og framstiller ham som en helt. Det ser ikke så stilig ut, sier Moslet, som er godt kjent med miljøet Leo kommer fra.

– Det er fullt av talentfulle folk, og ikke alle av dem er mors beste barn. Leo er tro mot miljøet sitt og er en ivrig promotør av alle som kommer ut av NMG-huset. I dette tilfellet litt overivrig, mener Leos sjef.

– Han må gjøre opp for seg

Leo står fast på at han ikke promoterer det 22-åringen har gjort, men ham som artist.

– Jeg har fått alle mulige tilbakemeldinger etter at jeg la ut bildet. Noen tenker det er provoserende, men folk får ta det som de vil. Jeg promoterer ham som artist, ikke for andre ting han gjør, sier Ajkic.

Leo Ajkic

STÅR KLAR ETTER SONING: – Jeg håper han forstår at noen venter på ham og musikken hans, sier Leo.

Foto: NRK

– Det er et pressebilde som er tatt for lenge siden. Jeg var motstander av å bruke det før nå, men nå er han tatt, han er hos politiet, han er blant dem. Et kontroversielt bilde, ja, men ok nå. Hashtaggen ble brukt siden før han var på rømmen, og handler ikke om at jeg mener han må slippes fri. Han må gjøre opp for seg, og når han har gjort det, er han fri, sier Ajkic.

– Hva hjelper det å snu ryggen til?

Ajkic er rapperens promotør, og sier han ikke har vært komfortabel med rollen mens hans artist var en rømling. Før pågripelsen mandag kveld, ba Ajkic rapperen om å melde seg.

Etter pågripelsen ble det kjent at 22-åringen er tiltalt for tre nye voldssaker. Fra før er han dømt til to års fengsel for flere tilfeller av grov vold.

– Han har gjentatte ganger gjort feil, og må gjøre opp for seg. Hva hjelper det at han har sonet hvis alle snur ryggen til ham når han kommer ut igjen?

– Noen mener vi har planlagt dette som et PR-stunt, men det har vi absolutt ikke. Han valgte å gi intervjuer på egen hånd. Han sa også at han skulle melde seg for politiet, og hvorfor han ikke gjorde det, vet jeg ikke, sier Leo.

LES OGSÅ: – Jeg er ikke stolt av det jeg har gjort