NRK Meny
Normal

Kyuss uten Homme til Bergen

3/4 av stonerrock-legendene spiller på Verftet i mars.

Josh Homme

BLIR HJEMME: Frontfiguren i Queens Of The Stone Age, Josh Homme, var gitarist i Kyuss. Han blir ikke med på gjenforeningsturnéen.

Foto: PETER SCHNEIDER / AP

John Garcia, Brant Bjork og Nick Oliveri har blåst liv i sitt gamle band igjen, og drar nå på europaturné under navnet «Kyuss Lives». Navneforandringen skyldes at gitarist Josh Homme ikke er med på gjenforeningen og er erstattet av Bruno Fevery.

To meter høye Homme og Turboneger-kompis Oliveri er nå gjerne mest kjent som halvparten av Queens Of The Stone Age, før sistnevnte fikk sparken i 2004.

Sabbath-sammenlikning

Kyuss startet opp som Katzenjammer i Palm Desert, California, i 1988. To år senere skiftet gruppen navn og ble snart et velrenommert band i heavykretser. Gruppen turnerte blant annet med Metallica og ble sammenliknet med Black Sabbath.

Oppløsningen startet i 1994, da trommeslager Brant Bjork forlot gruppen på grunn av indre stridigheter. I oktober 1995 var det slutt, og to år senere ga medlemmene ut en EP hvor ene siden bestod av Kyuss-låter og den andre tre spor med Hommes og Oliveris nye band, Queens Of The Stone Age.

Homme takker nei

Josh Homme har konsekvent takket nei til lukrative tilbud om en gjenforening, til tross for at flere av medlemmene har opptrådt sammen med QOTSA. I flere intervjuer har han sagt at han har null interesse av å gjenopplive Kyuss.

Kyuss Lives spiller i Røkeriet på USF Verftet fredag 11. mars.

Se Kyuss spille "Green Machine" live like før oppløsningen i 1995:

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik