Kvinne funnet død i Os - mann siktet for drap

En kvinne i slutten av 30-årene er funnet død utenfor boligen sin i Os. Mannen kontaktet selv politiet og fortalte at han hadde drept henne.

Krimteknikere på plass drapsetterforsking Os

KRIMTEKNIKERE PÅ PLASS: I 22.30-tiden ankom politiets krimteknikere på åstedet. De skal jobbe på stedet utover natten.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Politiet fikk rett før klokken syv søndag kveld melding om at en kvinne skulle være drept i Os.

Kvinnen i slutten av 30-årene ble funnet død utenfor sin bolig kort tid etter, ifølge politiet.

Den antatte gjerningsmannen kontaktet selv politiet og ble pågrepet uten dramatikk ved lensmannskontoret i Os sentrum. Mannen er kjørt til Bergen.

Mannen, som også er i 40-årene, er nå siktet for drap, skriver politiet i en oppdatert pressemelding søndag kveld.

Dette er en dypt tragisk hendelse. Våre tanker går til de nærmeste og til de pårørende.

Terje Søviknes, ordfører i Os

Krimteknikere på plass

Det pågår nå full etterforskning av saken. Krimteknikere kom til stedet i 22.30-tiden og politiet har opprettet en sikkerhetssone på noen hundre meter rundt liket.

Krimteknikerne skal jobbe på stedet utover natten. Kvinnen ble funnet i oppkjørselen til sin bolig, ikke langt fra veien.

Politiet ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom den siktede og den drept, men NRK får opplyst at de involverte var et par.

– Av hensyn til etterforskingen kan vi ikke si noe om drapsvåpen eller dødsårsak, forteller politiadvokat Inger-Lise Høyland.

- I kveld vil politiet foreta kriminaltekniske undersøkelser og ta avhør av siktede og vitner. Det arbeides med å kartlegge potensielle vitner og hente inn relevant informasjon som kan bidra til opplysning av saken, skriver hun videre i pressemeldingen.

Kvinne funnet drept i Os i hordaland

Kvinnen ble funnet i en oppkjørsel i Os kommune.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Dypt tragisk hendelse

Mannen har fått oppnevnt Jostein Alvheim som forsvarer. Han skriver i en tekstmelding at han skal bistå med avhør utover kvelden og natten, men ønsker ikke kommentere saken utover det.

Siktede vil bli framstilt for fengsling tirsdag.

Terje Søviknes er ordfører i Os, en kommune med rundt 20.000 innbyggere. Han forteller til NRK at mange i nærmiljøet nå er sjokkert og oppskaket over det som har skjedd.

– Dette er en dypt tragisk hendelse og våre tanker går til de nærmeste og til de pårørende. Vi har samlet kriseteamet for å bistå alle som måtte ha behov for hjelp, sier Søviknes.

Innsatsleder Gisle Antun

Politiets innsatsleder på stedet, Gisle Antun, forteller at de har sikret åstedet og venter på hjelp på krimteknikere.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Ivaretatt av kriseteam

Kvinnens nærmeste blir ivaretatt av kriseteamet til Os kommune. Alle pårørende er informert om dødsfallet.

– Vi har forsterket bemanningen på legevakten i Os, kriseteamet er der. De som trenger hjelp kan henvende seg der, sier rådmann Christian Fotland.

Han sier kommunen vil følge saken tett i dagene fremover, men vil ikke si noe mer om detaljene rundt saken og viser til at det er politiet som har saken.

– Vi prøver etter beste evne å ivareta den nærmeste familien. De som føler de har behov for helsehjelp i forbindelse saken, kan ringe legevakten på Os, via nasjonalt nummer 116 117, forteller Stein Gjøsund, som nå leder kriseteamet som er satt.

En mann er pågrepet etter dødsfallet til en kvinne i Os, utenfor Bergen.

SE VIDEO: Politiet har sikret stedet og venter på krimteknikere.