NRK Meny
Normal

Kvinne (20) slapp med skrekken da bilen skled av veien

Glatte veier flere steder også søndag formiddag, advarer Vegtrafikksentralen.

Bil av vegen på Lone

SKLED AV VEIEN: Bilen skled av veien på riksveg 580 ved Lone.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

En 20 år gammel kvinne ble offer for de glatte kjøreforholdene da bilen hennes skled av Hardangervegen ved Lone litt etter midnatt natt til søndag.

– Vi fikk først melding om at bilen hadde kjørt av veien og fått store skader. Men det viste seg at den hadde vært borti fjellveggen, og fortsatt 50 meter videre, der bilen sto utenfor veien. Føreren slapp fra det uskadd, sier politiets operasjonsleder Morten Rebnord.

Hordaland og Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har siden lørdag ettermiddag kommet med flere advarsler til bilister om å kjøre forsiktig.

– Det ser ut som bilistene har klart å håndtere føret, for det har vært få meldinger om trafikkuhell, sier Rebnord.

Fortsatt glatt flere steder

Meldingene om glatte veier begynte å komme inn til Vegtrafikksentralen lørdag ettermiddag. Siden har telefonene kommet fra hele fylket, forteller trafikkoperatør Lise Kristoffersen.

Blant de mest trafikkerte veiene det er meldt om dårlige forhold på, er E39 over Vallaheiane i Bergen, E39 i Nordhordland, E16 fra Vågsbotn, via Arna, til Voss, og E39 mot Os.

– Det er glatt mange steder fremdeles, sier Kristoffersen søndag formiddag.

– I lavlandet har det roet seg noe, men det kommer fortsatt meldinger fra distriktene, og særlig fra sørlige deler av fylket i morgentimene. Men det skal bli mildere utover dagen, så vi håper det roer seg, sier hun.

Av fjelloverganger er det søndag formiddag kun veiene over Hemsedal og Filefjell som er åpne.