Kygo på Utopia i Stavanger, 2018
Foto: Øystein Otterdal / NRK

Kultur i Hordaland

Oppsummert

Musikk. teater og annen kultur i Bergen og Hordaland.

 • Tysnesfest trolig i pluss

  Tysnesfest håper på overskudd etter årets festival som ble avviklet i helgen. I fjor gikk festivalen med et underskudd på fire millioner kroner. Det førte til at kostnadene måtte kuttes. I år ser utsiktene til et godt resultat my bedre ut.

  Tysnesfest
  Foto: Camilla Korsnes
 • Klimatilskudd til Hordaland-kunst

  Fem av tildelingene over Kulturrådets nye tilskuddsordning for miljø- og klimarelaterte kunstprosjekter går til kunstnere basert i Bergen og Os. Totalt har 58 Hordaland-baserte kunstprosjekter fått tilskudd etter Kulturrådets møte i juni.

 • Medaljar til lokale skulekorps

  Hordaland fekk fire av seks medaljar i toppdivisjonane under NM for skulekorps laurdag. I 1. divisjon brass band fekk Smørås Skolemusikk gull og Tertnes Skoles Musikkorps bronse. I 1. divisjon janitsjar tok Midtun Skoles Musikkorps gull (sjå bilete) og Skjold Skoles Musikkorps sølv. Askøy skolebrass vann 2. divisjon brass og Samnanger Skulemusikklag vann 3. divisjon janitsjar.

  Midtun skoles musikkorps
  Foto: Norges Musikkorps Forbund
 • Statsraad Lehmkuhl får 3,5 mill.

  Stiftelsen får nå resten av summen de søkte om til Kulturdepartementet i fjor. Dermed har skipet totalt 5 millioner kroner å bruke på vedlikehold før de setter ut på en jordomseiling som skal vare i 18 måneder. – Det er helt fantastisk, sier direktør Haakon Vatle. Omseilingen starter i 2021 og er en del av FN sitt havsatsingstiår.

  Statsraad Lehmkuhl i Tall Ships' Races
  Foto: Eivind Senneset
Mona Pahle Bjerke
Settes opp på Bergenhus festning til sommeren.