NRK Meny
Normal

Overdosedrapet: Ny mann siktet

En tidligere ukjent tredjeperson er siktet etter at en 25 år gammel småbarnsmor ble funnet død i dette huset i Bergen. Nå er Kripos koblet inn i etterforskningen.

Loftsleiligheten på Bønes

FUNNET DØD HER: Den 25 år gamle kvinnen ble funnet død i denne loftsleiligheten som tilhører den siktede 63-åringen på Bønes i Bergen. En polititeori er at det kan dreie seg om et bestillingsdrap.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Kvinnen (25) ble funnet død på Bønes i Bergen 5. mars i fjor. De siste ukene har politiet intensivert etterforskningen.

I dag ble huseieren varetektsfengslet for fire nye uker. Dagens fengslingsmøte gikk for lukkede dører.

Samtidig ble det kjent at politiet har siktet ytterligere en person i saken.

– Jeg kan ikke si noe mer om ham, heller ikke om alderen hans. Men han har lenge vært siktet, sier politiadvokat Trond Eide i Vest politidistrikt til NRK.

Ifølge BA har Kripos sendt en av sine beste etterforskere til Bergen for å bistå i etterforskningen. Nils Arne Mehammer (59) har vært utrykningsleder i Kriminalpolitisentralen (Kripos) i en årrekke og ledet en rekke større drapsetterforskninger i Norge.

Teori: Bestillingsdrap

Den døde 25-åringen ble funnet i leiligheten til den 63 år gamle mannen. Obduksjonen viste at hun døde av en overdose heroin, men det ble aldri funnet sprøytestikk på henne.

Før kvinnen døde fortalte hun moren at hun var blitt truet, men ikke hvem som stod bak.

Etter hva NRK erfarer mistenker politiet at 63-åringen sto bak selve drapshandlinga, men at det var andre som ønsket kvinnen død.

Obduksjonsrapporten viste at hun døde av en overdose heroin, men rettsmedisinerne fant ingen tegn til ferske sprøytestikk.

Ble løslatt

Politiet innledet tidlig etterforskning, og 63-åringen ble siktet for drap. Politiet mener han lurte heroin i kvinnen mot hennes vilje. En 33 år gammel mann ble også siktet tidligere i saken, men ble ikke varetektsfengslet. Han ble løslatt 16. november, noe NRK tidligere har omtalt.

Bergen tingrett valgte i dag å sende pressen på gangen og kjøre fengslingsmøtet mot 63-åringen for lukkede dører.

«Det er en vanskelig og komplisert sak å etterforske og dersom offentligheten får detaljer om saken kan det skade etterforskningen», slo tingrettsdommer Lise Gro Søreide fast i sin kjennelse.

LES OGSÅ: Kvinne (25) funnet død – mann (63) varetektsfengslet