NRK Meny
Normal

Krever restriksjoner på Facebook

Kunnskapsministeren mener skolene bør kunne straffe elever som bruker for mye tid på Facebook og lignende i skoletiden.

Bård Vegar Solhjell

SKEPTISK: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell vil legge begrensninger på adgangen til Facebook i skoletiden.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Innspillet kom på en konferanse for lærere i den videregående skolen i Hordaland mandag. I møte med over 500 lærere kom kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) med en formaning om at ungdommenes nettbruk bør begrenses i skoletiden.

HVA MENER DU?

Si din mening i kommentarfeltet under!

- Må sette klare grenser

- Vi må få elevene til å forstå at vi må sette klare grenser for bruk av Facebook i skolen og ha sanksjoner. Men det skal være lokal handlingsfrihet. Den enkelte skole og lærer må avgjøre, sa Solhjell på konferansen.

Konferansen handler om informasjons- og kommunikasjonsteknologiske utfordringer i den videregående skolen, og Solhjell fremhevet viktigheten av ikke å utsette viktige problemstillinger.

LES OGSÅ: Slik skal Facebook overleve

Vil ikke stenge Facebook

Konkrete forslag til tiltak vil ministeren altså overlate til den enkelte skole. Opplæringsdirektøren i Hordaland, Svein-Erik Fjell, sier i en kommentar at det er fullstendig uaktuelt å hindre elevene tilgang til nettsteder som Facebook, Nettby, Twitter og lignende.

- Det vil ikke være greit å stenge disse nettstedene. Det handler om et læringssyn og elevsyn som jeg ikke synes er godt. Vi må heller ta de sosiale nettstedene inn i undervisningen. Den bokstyrte skolen passer ikke lenger. Til og med Paven er på Facebook, sa Fjell i et tilsvar.

Og hvis du lurer: Nei, Bård Vegar Solhjell er ikke selv på Facebook - i alle fall ikke med søkbar profil. Det er derimot sjefen sjøl, Jens Stoltenberg. Her kan du lese hva Solhjell skriver om saken på sin egen blogg! !

Her kan du lese hva Solhjell skriver om saken på sin egen blogg!

LENKE: Sjekk ut Jens på Facebook her

Siste video

 Programleder Mariann Reikerås
13 lam rømde då bilen dei vart frakta med kolliderte. Dyretransporten fekk ein brå stopp og sauene stakk til skogs.