NRK Meny
Normal

Krever penger til Universitetsmuseet

I dag åpner den nyoppussede aulaen ved Universitet i Bergen. Men et stykke unna, ved Universitetsmuseet, er dørene fortsatt låst på grunn av pengemangel. Nå roper de borgerlige lokalpolitikerne til regjeringen om mer penger.

Universitetsmuseet i Bergen

STENGT PÅ UBESTEMT TID: Det mangler penger til å fullføre opprustningen av Universitetsmuseet i Bergen

Foto: Floflo / Wikimedia commons

I en pressemelding forteller Byrådslederens avdeling i dag at lokalpolitikerne i Bergen nå krever at det betviles penger i kommende statsbudsjett, slik at opprustningen av Universitetsmuseet kan fullføres.

De naturhistoriske samlingene til Universitetsmuseet i Bergen ble stengt i november 2013. Museumsbygningen i svært dårlig forfatning.

Riksrevisjonen påpekte både i 2003 og 2008 at viktige kulturelle, kunstneriske og naturhistoriske verdier kunne gå tapt om ikke noe ble gjort med vedlikeholdet av bygningen.

– Det er et ferdig prosjekt og alle er enig om at dette må gjennomføres, sier byrådslederen.

SE INTERVJUET HER:

TRENGER PENGER

Står samlet

Det vil koste ca. 350 millioner å fullføre opprustningen av museet, men nå er altså den videre rehabiliteringen av midtbygget og nordfløyen utsatt på ubestemt tid.

Høyre, Frp, Kristelig Folkeparti og Venstre står nå alle samlet bak dette kravet, ifølge byrådsleder, Martin Smith-Sivertsen (H).

– Statsbygg er så godt som klare til å sette spaden i jorden, og Finansdepartementet har allerede kvalitetssikret prosjektet, sier sosialbyråd Silje Hjemdal (Frp).