NRK Meny
Normal

Krever besøk av Stoltenberg

Kvam Arbeiderparti krever at Statsminister Jens Stoltenberg deltar på et medlemsmøte i partiet. Partiet legger ned arbeidet med valgprogram og nominasjon til de får besøk.

Stoltenberg og Hardanger

NY HODEPINE: Nok en gang krever et lokallag besøk av Jens Stoltenberg.

Bakgrunnen for kravet er at de ber regjeringa stoppe anleggsstarten på kraftlinja i Samnanger til hele traseen til Hardanger-linja er utreda skriver Hordaland Folkeblad.

Årsaken er at en eventuell sjøkabel bli ilandført i Norheimsund.

- Vi er skuffa

På det første medlemsmøtet etter sommerferien var kraftlinjesaken den eneste saken på agendaen.

- Vi fikk et vedtak som slår fast at vi er skuffa over at vi ikke fikk gjennom vårt krav om jordkabel og kabel gjennom en tunnel under Kvamskogen, sier leder Atle Naterstad til NRK.

- Vi stopper program- og nominasjonsarbeidet for å få trykk bak kravet om å kommunikasjon med partiet.

- Vi er så frustrerte at vi ikke klarer å jobbe videre med andre saker før vi får ledelsen i tale i denne viktige saken.

- Vi sitter med svarteper

Dersom den nye gjennomgangen ikke fører til at regjeringa går for sjøkabelalternativet krever partiet en ny gjennomgang av trasévalg for luftspenn. For medlemmene i Kvam er den store skrekken ilandføring av sjøkabel i Norheimsund.

- I Hardanger har vi stått på det felles kravet om sjø- og jordkabel fram til Samnanger fra Sima. Når vår bit, jordkabelen faller ut av det som skal utredes så føler vi at vi sitter med svarteper.

LES OGSÅ: Legg ned Granvin Ap | Melder seg ut av Ap og SV i protest

I juli la Granvin Ap ned sitt arbeid, også de med krav om at Stoltenberg måtte komme på besøk. Men etter at regjeringa varsla en ny gjennomgang av hardanger-linja startet de opp arbeidet sitt igjen.

LES OGSÅ: Statnett klare til å reise 52 master

Kritikk til fylkeslaget

Kvam Ap krever også at Hordaland Ap kommer på møtet. For på medlemsmøtet torsdag kveld ble det retta kraftig kritikk mot Hordaland Ap, flere medlemmer mener at fylkeslaget ikke har fulgt opp et enstemmig årsmøtevedtak om kabling.

Leder Sveinung Valle iHordaland Arbeiderparti ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt. Han sier saken skal drøftes på styremøtet i Hordaland Ap på mandag.

Heller ikke ledelsen i Ap sentralt vil kommentere Kvam Arbeiderpartis krav før etter styremøtet i Hordaland Ap.

LES OGSÅ: Kampen fortsetter

I følge Ap-leder Atle Naterstad er det aktuelt å starte en uavhengig folkeaksjon i Norheimsund mot sjøkabelalternativet i følge Hordaland Folkeblad.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Se kampen fra 1. runde i cupen 18.04.18. Foto/teknikk: Rune Endre Larsen. Kommentator: Sindre Helgheim.