Skylder på hverandre etter Sløvåg-eksplosjonen

Vest Tank blir gjort til syndebukk av nåværende eier Alexela, mener advokaten. Det er full ordkrig etter eksplosjonen i Sløvåg.

Alexela i Sløvåg i Gulen
Foto: Steinar Lote / NRK

I et brev til forurensningstilsynet hevder dagens eier Alexela at tidligere eier Vest Tank hadde gått konkurs om ikke den nye eieren hadde tatt hånd om opprydningen etter eksplosjonen i 2007.

Det får de tidligere eierne til å se svart.

- Antagelser og slutninger

- Jeg synes det er utidig i forhold til tidligere eier. Man forsøker å mistenkeliggjøre Vest Tank på bakgrunn av antagelser og slutninger som man trekker helt ut fra egne forutsetninger, sier advokaten til Vest Tank, Per Magne Kristiansen til NRK Hordaland.

Brevet som Alexela har sendt til forurensningstilsynet blir det hevdet at Vest Tank aldri hadde klart å betale regningen på opprydningen som nå er på 100 millioner kroner. Dermed hadde selskapet gått konkurs og regningen endt hos staten, hevnder de.

- Bakgrunnen for at vi tar opp dette i det brevet er at vi oppfatter at myndighetene nå stiller spørsmålstegn ved Alexelas vilje og evne til å rydde opp, sier Halvdan Mellbye som representerer den nåværende eieren Alexela.

- Skubber Vest Tank fremfor seg

Kristiansen som representerer Vest Tank, har slett ikke sansen for utspillet.

- Alexela skubber Vest Tank fremfor seg for å fremstå i et bedre lys i Forurensningstilsynet. Hvis s det nå skal være riktig det som står i dette brevet, så skulle Vest Tank, forutsetningsvis, ha gått konkurs.

Han kan ikke se at det er dekning for en slik påstand i det hele tatt.

- Om ikke Vest Tank ville ha ryddet opp så ville i så fall forsikringsselskapet ryddet opp. Så enkelt er det med den saken, sier Kristiansen som legger til at det blir feil å skape en syndebukk.

Søk i valresultata

valg-dekorasjon