NRK Meny
Normal

Krangler om regning på 300 millioner

Det nye boligkomplekset skulle være Studentsamskipnaden i Bergens store stolthet. I stedet førte en konstruksjonsfeil til store forsinkelser og en ekstra kostnad på nær 300 millioner kroner. Nå blir det oppvask i retten.

SIBs studentboliger i Grønneviksøren

OMSTRIDT: SIBs nye studentboliger i Grønneviksøren ble to år forsinket på grunn av både en entreprenørkonkurs og en alvorlig konstruksjonsfeil.

Foto: Sindre Vik Helgheim / NRK

Mandag 8. september møter SIB i Bergen tingrett, etter at de har tatt ut søksmål mot underleverandørene Multiconsult og NOBI. Multiconsult på sin side har fremsatt krav mot begge de to andre, mens NOBI vil ha penger fra SIB, skriver Studvest i dag.

Entreprenøren gikk konkurs

Bakgrunnen for oppgjøret er byggingen av over 700 studenthybler i Grønneviksøren i Bergen, like ved Møllendal kapell. Hybelbyggene består av moduler som er satt oppå hverandre. Men store problemer med avstivingssystemet, noe som ble oppdaget ved en tilfeldighet, førte til to års utsettelse og store ekstrakostnader.

Spørsmålet nå er hvem som er økonomisk ansvarlig og om problemene kunne vært løst på en billigere måte. Multiconsult skulle stå for design og prosjektering av avstivingssystemet, mens NOBI skulle bygge strukturen som forankrer modulene.

Disse er saksøkt fordi totalentreprenør Faktor Industrier gikk konkurs i 2011.

Mener erklæring ble tolket feil

Ifølge SIB ga Multiconsult i 2010 en kontrollerklæring som viste at bygget skulle være trygt. Multiconsult mener på sin side at SIB har tolket erklæringen feil. NOBI har derimot vedgått visse feil, men mener utbedringene kunne vært gjort til en brøkdel av den prisen SIB nå krever kompensasjon for.

Studentboligene i Grønneviksøren var endelig innflyttngsklare i august 2013.

Laster kart, vennligst vent...

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik