NRK Meny
Normal

Fjellovergangene kan stenges på kort varsel

Vikafjellet er stengt og det er kolonnekjøring over Hardangervidda med ventetid opptil fire timer. Dårlig vær gjør det utrygt på fjellovergangene.

dyranut

ÅPEN: Lørdag formiddag er det innført kolonnekjøring på riksveg 7 over Hardangervidda. Bildet er fra Dyranut, 1235 meter over havet, tatt kl:16.47.

Foto: Statens vegvesen

Vikafjellet stengt

STENGT: Vikafjellet er stengt på grunn av uværet og vil ikke åpnes lørdag. Bildet er fra Statens Vegvesens kamera ved Hestavollen, 892 meter over havet.

Foto: Statens Vegvesen
Haukeli

ÅPEN: E134 over Haukeli er åpen for fri ferdsel, men det kan innføres kolonnekjøring på kort varsel. Her fra Haukelifjell.

Foto: Statens Vegvesen

I dag og i morgen, søndag, er det ventet store mengder nedbør på vestlandet. Meteorologisk institutt har sendt obsvarsel for vestlandet sør for Stadt.

– Folk som skal kjøre over fjellene må følge med trafikkmeldingene og være forberedt på at de kan bli sittende i kø lenge, sier meteorolog Kristin Seter ved Værvarslinga på Vestlandet.

Klokka 17:00 lørdag melder Statens vegvesen at det enda er kolonnekjøring over Hardangervidda på grunn av uvær. Østgående trafikk har ca. 4 timer ventetid, mens vestgående trafikk ca. 1,5 timer ventetid.

Fem timer ventetid over vidden

Klokka 11.43 innførte Statens vegvesen kolonnekjøring på riksveg 7 over Hardangervidda.

Veien over Vikafjellet, fra Hordaland til Sogn og Fjordane, er stengt og vil ikke bli åpnet igjen lørdag.

– Det kan innføres kolonnekjøring på kort varsel over Haukelifjell også, sier Stian Rosnes, trafikkoperatør i Statens vegvesen.

Fjellovergangene Haukelifjell og Filefjell er foreløpig åpen for fri ferdsel. Over Hemsedal og Hol-Aurland er det vekslende snø og isdekke, men greit føre.

– Jeg vil ikke anbefale folk å kjøre over Hardanger vidda nå og måtte stå i kø. Velg heller de andre veiene, selv om det blir omvei, sier Rosnes.

De som skal over fjellene anbefales å ha med seg varme klær og varm drikke, og full bensintank.

Fortsetter søndag

– Det er ventet mye nedbør i dag, og det vil fortsette søndag. Det er også sterk vind i fjellene, som gjør at det blir vanskelig kjøreforhold, sier Seter.

I følge vegtrafikksentralen flyter trafikken greit i den første dagen i påskeferien.

For oppdaterte vegtrafikkmeldinger, sjekk Statens vegvesen sine nettsider. Yr.no har oppdatert værvarsel for alle fjellovergangene.

Røldalstunnelen

E134 OVER HAUKELI: Sånn ser det ut ved Røldalstunnelen like før klokka 12 lørdag. Det er ventet store mengder nedbør og sterk vind i fjella. E134 er foreløpig åpen for fri ferdsel.

Foto: Statens Vegvesen

Siste video

Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.
Vestlandsrevyen 12. desember 2017