NRK Meny
Normal

Lokale talenter skal opptre med KORK

Tre talenter fra Kvam gjør seg klare til å holde konsert med KORK i morgen. – Programleder Hans Olav Brenner skal gjøre noe han ikke kan, foran kamera og publikum, sier prosjektlederen.

KORK I Kvam

KORK I KVAM: I en uke har NRK fulgt tre lokale talenter i Kvam kommune, og deres sambygdinger. På lørdag er det konsert i Norheimsund og til høsten kommer en dokumentar på NRK.

Foto: NRK

Kringkastingsorkesteret (KORK) reiser landet rundt med NRK sitt program «Da KORK kom til bygda». Nå er orkesteret i Hardanger og spiller inn et program som skal sendes på NRK.

KORK I Kvam

PR-TEAMET: Tre lokale gutter har hatt ansvaret for å spre entusiasme rundt prosjektet i Kvam. Her er PR-sjef Lidvard Sandven (midten) sammen med programleder Hans Olav Brenner.

Programleder i denne episoden er Hans Olav Brenner, kjent fra blant annet «Brenner – historier fra vårt land».

Programmets høydepunkt er en konsert i Norheimsund lørdag, der tre lokale talenter skal spille med orkesteret.

Lokale talenter på scenen

– Vi har fulgt de tre talentene gjennom uken mens de får veiledning, og vi har fulgt framgangen deres mot konserten. De har aldri gjort noe slikt før og de er nok ganske nervøse, sier prosjektleder Cathrine Irgens Nilsen.

– Vi skal lage en dokumentar der vi følger deres utvikling til konserten, men også arbeidet sambygdingene deres gjør.

De tre som skal dele scenen med KORK, er fiolinist Hanna Thiesen, kveder Anja Savic Røed og gitarist Jostein Odland.

– Det verste som kan skje er at jeg synger falskt, sier Røed i et intervju for programmet.

Lokale talenter

TALENTET: Anja Savic Røed (t.v.) kveder, Hanna Thiesen spiller fiolin og Jostein Odland spiller gitar. Bak sitter lokal PR-sjef Lidvard Sandven.

Foto: NRK

KORK og en kjendis

KORK på Instagram

KORK I HARDANGER: Orkesteret kom til Norheimsund denne uken. I morgen er det konsert for i bygda.

Foto: NRK

KORK kom til bygda i går og har hatt konsert og øvelser. Hans Olav Brenner ankom i seilbåt forrige helg, og har fått med seg bygdefolket til dugnadsarbeid før konserten.

– Vi har fått en veldig god mottagelse i bygda. De har stilt opp, både da vi kom og til å gjøre dugnadsarbeidet, sier Nilsen.

Den er åpen for alle, på Strandpromenaden i Norheimsund klokken 18:00 på lørdag. Programmet sendes på NRK til høsten.

– Vi kan love at programleder Hans Olav Brenner også skal på scenen, og han skal få gjøre noe han aldri har gjort før, sier prosjektlederen.

Siste video

Det aller første julemarkedet i Bergen er en suksess. Den første uken det har vært åpent har tusenvis av mennesker vært innom.
Vestlandsrevyen 12. desember 2017