NRK Meny
Normal

Kontroversiell rocker til Bergen

Blackie Lawless & gjengen skremte vannet av Tipper Gore og andre på 80-tallet. Nå kommer W.A.S.P til Bergen igjen.

Blackie Lawless på scenen på Sweden Rock i 2010

TIL BERGEN: Blackie Lawless på scenen under Sweden Rock-festivalen i Sölvesborg tidligere i år.

Foto: SCANPIX SWEDEN / Reuters

Konserten finner sted i Teglverket på Kvarteret 13. oktober, og blir arrangert av Bergen Realistforening.

Den kontroversielle gruppen ble dannet i Los Angeles i 1982 av frontfigur Blackie Lawless (nå 53 år), og gjengen gjorde det de kunne for å bli lagt merke til. Deres første singel bar navnet «Animal (Fuck Like A Beast)», og på scenen var bandet kjent for å binde fast halvnakne damer og kaste rått kjøtt på publikum. Lawless pleide også å spytte blod på scenen, en gimmick han adopterte fra Kiss-bassist Gene Simmons.

- Vil aldri spille den låten mer

W.A.S.P ble av den grunn en av hovedfiendene til Tipper Gore og hennes Parents Music Resource Center (PMRC), som gikk til krig mot usømmelige tekster i rockemusikk.

De siste årene har Lawless angivelig blitt religiøs, noe som har ført til at han har endret på teksten i gruppens aller drøyeste låter. I et intervju med Fædrelandsvennen i fjor uttalte frontfiguren at han nå har sluttet helt med blod på scenen, og aldri mer vil synge «Animal (Fuck Like A Beast)».

- Jeg prøver å være et så godt eksempel som jeg kan, og har ikke noe ønske om at 13-åringer skal gå rundt og synge på den sangen, uttalte vokalisten til avisen.

Ga bergenserne USA-preken

Lawless har gjennom hele karrieren skiftet bandmedlemmer som andre skifter underbukse. I dagens band er det bassist Mike Duda som har lengst fartstid utenom sjefen sjøl. Duda ble med i gruppen i 1997. W.A.S.P har også samarbeidet med kjente navn som Lita Ford, Ken Hensley (Uriah Heep) og Bob Kulick (Kiss/Meatloaf).

Lawless er politisk engasjert på den meget konservative siden, og holdt en aldri så liten preken om viktigheten av internasjonal støtte til USA sist gruppen spilte i Bergen - noe som ikke ble veldig godt mottatt.