Kongens ubåt-støtte varmet

Fedje fikk besøk av Kong Harald og Dronning Sonja onsdag. Og folket på Fedje likte kongens tale.

Video nsps_upload_2009_6_17_20_13_29_1389.jpg

- Vi gleder oss sammen med lokalsamfunnet over at ubåten nå skal heves, sa Kong Harald i sin tale. Det fikk fedjingene til å bli ekstra varm rundt hjerterøttene.

- Det var hyggelig

At kongen skulle nevne u-båtsaken i sin tale, kom kanskje ikke som en overraskelse. Men at han skulle uttrykke glede over at vraket av U-864 nå skal heves, var overraskende.

- Det viser at kongen er samfunnsorientert og samfunnsengasjert. Det var veldig hyggelig. Et hyggelig trekk ved kongen er at han ofte taler folkets sak. Det varmer fedjefolket, sier Elisabeth Stuberg som er en av kvinnene bak aksjonskomiteen «Hev ubåten».

LES MER OM U-864: - Dette skal feires

Fedje-ubåten heves

Ingen avklaring på Fedje

- Ein breier ikkje over ein dunge med møkk

- Dette er et sterkt sitat

At Kong Harald la tidligere vedtak fra Kystverket til side og uttrykte sympati til befolkningen var også en glede for både nåværende og gamle ordførere.

- Jeg merket meg at han sa akkurat det, ja. Veldig kjekt, sier ordfører Kristin Handeland.
Tidligere ordfører, Erling Walderhaug gikk litt lengre.

- Det er et stekt og tydelig sitat fra kongen. Jeg hadde ikke gjort meg så mange tanker om hva Kongen kom til å si in sin tale, men dette var overraskende, sier han.

SE BILDER FRA BESØKET: KONGEPARET PÅ FEDJE OG SEIM

Kongen vinker fra Kongeskipet

Da Kongeskipet dro fra Fedje dukket Kong Harald opp på dekk og vinket til folket.

Foto: Jan Inge Ebbesvik / NRK

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.