Hopp til innhold

Konfliktrådet: Vi forstår at denne saken er spesiell for folk i Bergen

Men om og når saken oversendes formelt, lover leder Terje Christian Myklebust at behandlingen blir avbalansert.

Pepperkakebyen
Foto: Emil Reiertsen / NRK

- Vi forstår jo at saken er spesiell for folk i Bergen. Her handler det både om barn, frivillig innsats og tradisjoner. Men vi har ikke formelt fått saken oversendt, sier Myklebust.

LES OGSÅ:

Utbetaler dusør

Intet folkesirkus

En forutsetning for at en sak skal behandles i Konfliktrådet, er at begge parter samtykker. Dette har de trolig gjort, i og med at politiet har gått ut og sagt at saken oversendes rådet.

Når 20-åringen som har tilstått og representanter for Pepperkakebyen møtes, er Myklebust opptatt av at det hele skal foregå i sømmelige former.

- På generelt grunnlag kan jeg si at møter i Konfliktrådet blir avtalt mellom megleren og de to partene. Tid og sted offentliggjøres ikke. Vi har taushetsplikt, og denne vil vi overholde også i denne saken - om vi får den, sier Myklebust.

LES OGSÅ: - Ikke hets pepperkakeknuseren

Avtale for begge parter

Målet med saksbehandlingen i Konfliktrådet er at det skal inngås en avtale mellom den som har gjort en ugjerning og den som er blitt utsatt for ugjerningen.

- I 90 prosent av sakene klarer man dette. Men det hender altså at partene ikke blir enige, sier Myklebust.

Konfliktrådets megler bidrar på møtet med råd og veiledning for å få en avtale begge parter kan leve med.

LES OGSÅ: Tilsto hærverket mot Pepperkakebyen

Umulig å forutsi konkret løsning

- Det handler selvsagt om å ta ansvar for det som er gjort. Det kan også handle om å rette opp igjen skade, sier Myklebust.

I enkelte media har det kommet utspill om at gjerningsmannen må stå anonymt frem på video og beklage hærverket overfor Bergen befolkning.

- Jeg kan ikke kommentere denne saken spesielt. Men vår erfaring er at det på forhånd er helt umulig å forutsi hvilke løsninger som fører frem til en frivillig avtale partene i mellom, sier Myklebust.