NRK Meny
Normal

– Plutselig så vi at han hadde et knivstikk i magen

Den ene mannen som ble knivstukket ved et utested i Bergen i natt kollapset oppå det andre knivofferet. – Vi rev opp skjorten hans, og der så vi knivsåret, forteller et vitne som drev førstehjelp på stedet.

Brannvesenet spylte vekk blodspor etter knivstikking

SPYLTE: Brannvesenet kom til Finnegans litt over klokken 06.30. Kort tid etter ble sperringene tatt ned og brannvesenet spylte vekk blod.

Foto: Siri Kleiven Strøm / NRK

Det var stor dramatikk utenfor puben Finnegans i Veiten i Bergen i natt. Tre menn ble stukket med kniv, mens gjerningsmannen kom seg unna.

To av mennene, begge 34 år gamle østeuropeere, var kritisk skadd og ble operert på Haukeland sykehus i natt. Den tredje var en av vekterne på utestedet. Mannen (26) hadde på seg sikkerhetsvest og kom uskadd fra det.

Et vitne NRK har snakket med kom til stedet like etter at knivstikkingen hadde skjedd. Han var med på å redde en av dem som var kritisk skadd.

– Det var veldig ekkelt, men jeg klarte å bevare roen, forteller vitnet som ønsker å være anonym.

Uteplassen Finnegans i Bergen

SLAGSMÅL: Vitner har fortalt at det hele skal ha startet med et slagsmål mello åtte til ti personer.

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Kollapset

Vitnet hadde vært sammen med noen kolleger på utestedet Ricks i etasjen under Finnegans. Inngangen ligger ned en trapp for Finnegans.

– Da vi stod utenfor utestedet kom en person løpende og ropte noe om knivstikking. Tre-fire vektere løp opp trappene til utestedet for å hjelpe til.

Gruppen ble stående noen minutter utenfor Ricks, før han og en kollega gikk opp for å se hva som skjedde. Da så de en mann som lå på bakken, full av blod. Fire personer satt rundt ham, og drev førstehjelp.

– Vi ble bedt om å trekke oss litt unna, men plutselig kollapset en mann over den blodige personen som lå på bakken, og havnet oppå ham. Vi måtte trekke ham bort, forteller vitnet.

La trykk på knivsåret

Først trodde de mannen hadde besvimt fordi han så blod. Han ble derfor lagt i stabilt sideleie, men fikk plutselig kramper. Først da så de blodet på skjorten hans.

– Vi rev opp skjorten, og der så vi et blodig sår i magen hans, forteller han.

Vitnet klarte å holde seg forholdsvis rolig. Han la trykk på såret, og forsøkte å stoppe blødningen. Sammen med en kvinne som kjente offeret sjekket han pulsen, og hørte at hjertet slo.

– Vi prøvde å få kontakt med ham. Han klarte ikke å snakke, men hadde øynene åpne, og jeg så at han klarte å fokusere på oss. Etter noen minutter kom ambulansen og tok seg av den skadde, forteller han.

– Ikke noe man forventer

Mannen jobber selv i utelivsbransjen, og har hatt flere førstehjelpskurs. Han er glad for at han klarte å holde seg så rolig.

– Jeg tror jeg klarte meg greit fordi jeg ikke kjente ham. Men det var en veldig ekkel episode, det er jo ikke slikt man forventer skal skje, sier han.

Da han våknet i morges sjekket han nettavisene for å se at det går bra med de to, som var kritisk skadd. Der leste han meldingene om at de to var utenfor livsfare.

– Jeg er veldig glad det har gått så bra, håper det fortsatt går bra med dem. Også lurer jeg veldig på hva som har skjedd. Selv var jeg full av adrenalin, og fikk ikke med meg hva som skjedde rundt meg, sier han.

Ikke pågrepet

Vitner har fortalt at det hele skal ha startet med et masseslagsmål på gaten utenfor utestedet, der åtte til ti personer var involvert.

Gjerningsmannen skal ha løpt fra stedet, og politiet ser på muligheten for at han har kommet seg unna i en bil.

Han skal være nordafrikansk, skal ha hatt på seg et hodeplagg, muligens en sixpence. Politiet ber publikum om tips i saken.

– Vi er interessert i å få kontakt med folk som har sett denne konfrontasjonen, og de som kan bidra til å identifisere gjerningsmannen, sier Janne R. Heltne.

Kan avhøres i dag

Patruljer har i dag saumfart søppelspann og gatene rundt utestedet, i jakten på kniven som ble brukt. Foreløpig er søket uten resultat.

Det er flere overvåkingskameraer i området, og politiet går nå gjennom alle for å se om det er bilder fra hendelsen.

– Vi har fortsatt ikke fått gått gjennom alle overvåkingskameraer på stedet, forteller politiadvokaten.

Hun sier at den ene av ofrene kanskje kan la seg avhøre i kveld. Det andre offeret kan ikke avhøres før i morges.

Tre personar knivstukke utanfor uteplassen Finnegans i Bergen sentrum.

VIDEO: Tre personer knivstukket i Bergen sentrum.

Siste video

Tusenvis av nye målinger fra privatpersoner gjør Yrs værvarsel bedre.
Unike bilete av den første villreinen som vart funne med skrantesjuke (CWD) i Nordfjella.
Programleder: Mariann Reikerås