NRK Meny
Øksedrama på Voss
Foto: Arne Hofseth

Kokk angreip sjefen med kjøttøks

Oppsummert

I september 2013 gjekk ein 51 år gamal kokk til angrep på direktøren ved Fleischer Hotel på Voss med ei kjøttøks. Kokken vart dømd til åtte års fengsel i april 2014.

  • KOKK TREKKER ANKEN:

    Den 51 år gamle tidligere kokken ved Fleichers Hotel vil likevel ikke anke dommen på åtte år for overlagt drapsforsøk. Da saken ble behandlet i Nordhordland tingrett i april tilstod kokken at han ville drepe hotelldirektøren. Ankesaken skulle etter planen opp i Gulating lagmannsrett i dag. Nå blir tingrettens dom på åtte års fengsel, og 150 00 kroner i erstatning til hotelldirektøren, stående.

  • ANKER DOM FOR DRAPSFORSØK:

    Den 51 år gamle mannen som er dømt for overlagt drapsforsøk på direktøren ved Fleischer's Hotel på Voss anker dommen. I Nordhordland tingrett ble den brasilianske kokken dømt til åtte års fengsel, en dom som var i tråd med aktors påstand. Mannens forsvarer Miriam Grimstad sier til NRK at 51-åringen mener straffenivået er for høyt, og at retten ikke har tatt nok hensyn til at det i gjerningsøyeblikket skal ha skjedd noe som gjorde at han ikke klarte å gjenomføre drapshandlingen. Den dømte mannen har fortsatt ikke fått oversatt dommen til portugisisk.

  • - DOMMEN ER STRENG:

    Forsvarer for den tiltalte 51-åringen i drapsforsøket på Fleischer's Hotel sier dommen er streng. – Nå vil vi bruke tid på å få tolken oversatt og vurdere om vi vil anke, sier forsvarer Miriam Grimstad til NRK.