NRK Meny
Øksedrama på Voss
Foto: Arne Hofseth

Kokk angreip sjefen med kjøttøks

Oppsummert

I september 2013 gjekk ein 51 år gamal kokk til angrep på direktøren ved Fleischer Hotel på Voss med ei kjøttøks. Kokken vart dømd til åtte års fengsel i april 2014.

  • KOKK TREKKER ANKEN:

    Den 51 år gamle tidligere kokken ved Fleichers Hotel vil likevel ikke anke dommen på åtte år for overlagt drapsforsøk. Da saken ble behandlet i Nordhordland tingrett i april tilstod kokken at han ville drepe hotelldirektøren. Ankesaken skulle etter planen opp i Gulating lagmannsrett i dag. Nå blir tingrettens dom på åtte års fengsel, og 150 00 kroner i erstatning til hotelldirektøren, stående.

  • ANKER DOM FOR DRAPSFORSØK:

    Den 51 år gamle mannen som er dømt for overlagt drapsforsøk på direktøren ved Fleischer's Hotel på Voss anker dommen. I Nordhordland tingrett ble den brasilianske kokken dømt til åtte års fengsel, en dom som var i tråd med aktors påstand. Mannens forsvarer Miriam Grimstad sier til NRK at 51-åringen mener straffenivået er for høyt, og at retten ikke har tatt nok hensyn til at det i gjerningsøyeblikket skal ha skjedd noe som gjorde at han ikke klarte å gjenomføre drapshandlingen. Den dømte mannen har fortsatt ikke fått oversatt dommen til portugisisk.

  • - DOMMEN ER STRENG:

    Forsvarer for den tiltalte 51-åringen i drapsforsøket på Fleischer's Hotel sier dommen er streng. – Nå vil vi bruke tid på å få tolken oversatt og vurdere om vi vil anke, sier forsvarer Miriam Grimstad til NRK.

Siste video

Tusenvis av nye målinger fra privatpersoner gjør Yrs værvarsel bedre.
Unike bilete av den første villreinen som vart funne med skrantesjuke (CWD) i Nordfjella.
Programleder: Mariann Reikerås