Knopfler knebler fansen

Dire Straits-sjefen innfører strenge restriksjoner på hva fansen får lov å diskutere rundt den kommende Europa-turnéen.

Mark Knopfler

BESTEMT FYR: Mark Knopfler er på vei til Bergen og Oslo i april. Her fotografert i Oslo Spektrum 31. mai 2006, under konserten med Emmylou Harris.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

I april legger den britiske gitaristen igjen ut på turné, og bade Bergen og Oslo får besøk av mannen bak «Money For Nothing», «Sultans Of Swing» og mange andre udødelige hits.
58-åringen er aktuell med det lavmælte albumet «Kill To Get Crimson», og det er ventet at setlisten på de kommende konsertene inneholder langt færre av de gamle Dire Straits-klassikerne enn hva fansen har vært vant med tidligere.

Mark Knopfler

LEGENDE: 58-åringen er den første av mange rockelegender som kommer til Bergen i år.

Foto: INDRANIL MUKHERJEE / AFP

Sletter innlegg

Men Knopfler vil overraske på konsertene, og ønsker ikke at fansen skal vite på forhånd hva de har i vente. Derfor har han nå lagt strenge føringer på hva folk får lov å diskutere på mannens offisielle hjemmeside.

- Mark føler at offentliggjøring at setlisten vil ødelegge opplevelsen for mange konsertgjengere. Derfor vil det ikke bli lagt ut setlister fra konsertene her på hjemmesiden. Skriv gjerne et referat fra konserten på diskusjonsforumet, men ikke legg liste over hvilke låter som ble spilt. Slike innlegg vil bli slettet, skriver Knopflers manager Terry Kilburn på artistens hjemmeside.

NETTRADIO: Lytt til intimkonsert med Mark Knopfler fra British Grove Studio høsten 2007

Liberal til opptak

Den tidligere Dire Straits-sjefen har ellers utmerket seg med en svært liberal holdning til både fotografering og lyd/video-opptak av konsertene.

Mark Knopfler spiller i Oslo Spektrum 20. april og i Vestlandshallen i Bergen dagen etter.