Normal

Knivstikkingen i Odda: Hevder han handlet i nødverge

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen i Odda, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Offerets tilstand er nå stabil.

Skjeggedalsveien

KNIVSTUKKET: Natt til lørdag ble en mann i 50-årene knivstukket i Skjeggedalsveien i Tyssedal i Odda.

Foto: Tale Hauso / NRK

Mannen i 40-årene som er siktet for drapsforsøk etter en mann i 50-årene ble knivstukket i Skjeggedalsveien i Tyssedal i Odda natt til lørdag er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Det bestemte Bergen tingrett i dag. Politiet ønsket fire ukers varetekt for mannen. Mannen har erkjent forholdene.

– Min klient har forklart at han har handlet i nødverge. Dette er en tragisk og trist sak. Utover det har jeg ikke noe mer å kommentere, sier mannens forsvarer Thomas Nondal.

Knivofferet ligger fortsatt på Ullevål sykehus med alvorlige skader. Tilstanden er nå stabil, opplyser etterforskningsleder i Hardanger, Per Helge Sekse, til NRK.

Frykter påvirket forklaring

– Det er av hensyn til bevisforspillelsesfaren som gjør at vi har bedt om varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. Det skal ha vært flere til stede når ugjerningen har skjedd, så vi må snakke litt ordentlig med dem. Da er det greit å gjøre det uten at han får snakke med dem også, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

Han ønsker ikke å redegjøre for detaljene i etterforskningen så langt.

Politiet fikk melding om knivstikkingen rundt 02.30 natt til lørdag. Fire menn var samlet i leiligheten i Skjeggedalsveien da mannen ble knivstukket.

Et vitne meldte fra til politiet om hva som hadde skjedd, og mannen som nå er varetektsfengslet ble arrestert i en naboleilighet et kvarter etter politiet fikk meldingen.