Knivoffer (42) ligger i koma på sykehus

Politiet ber om hjelp til å finne ut hvem som var på utestedet da 42-åringen ble stukket i halsen.

Café Opera

JAKTER GJERNINGSPERSON: Politiet vil finne ut hvem som var på utestedet Café Opera da en 42-åring ble knivstukket i halsen natt til lørdag.

Foto: Ole-André Lagmandokk / NRK

Natt til lørdag ble en 42 år gammel mann knivstukket i halsen på utestedet Café Opera i Vaskerelven i Bergen sentrum. Politiet foretok lørdag en rekke vitneavhør, og jobber også med å finne overvåkningsbilder som kan fortelle dem noe om hva som skjedde.

Ingen av personene som har forklart seg for politiet så langt er mistenkte i saken, og politiet vet heller ikke hvem de leter etter.

– Vi har ingen konkret gjerningsperson vi leter etter. Vi prøver nå å finne ut hvem som var på utestedet da det skjedde, slik at vi kan peile oss inn på hvem som kan være gjerningspersonen, sier jourhavende jurist Trygve Ritland i Hordaland politidistrikt.

Ligger i koma

42-åringen ble operert for skadene natt til lørdag, og har blitt lagt i kunstig koma på sykehuset.

– Han har ligget i behandling, og det har ikke vært mulig å avhøre ham så langt. Vi venter på beskjed fra sykehuset om når det kan gjøres, sier Ritland.

Både 42-åringen og personene som har vært inne til avhør er av utenlandsk opprinnelse. Ritland oppfordrer personer som har opplysninger i saken, som ble meldt klokken 02.49 natt til lørdag, om å ta kontakt med politiet.

I en pressemelding søndag ettermiddag betegner Helse Bergen fortsatt 42-åringen som alvorlig skadet.

– Vi ser alvorlig på saken, og har satt inn personer for å jobbe utelukkende med dette, sier Ritland.