Klarte ikke å slå Sandnes Ulf på 90 minutter

Brann var klare favoritter før den første kampen i Vestlandsmesterskapet i Bergen. Men det måtte straffekonk til for å slå nyopprykkede Sandnes Ulf.

Erik Mjelde og Fredrik Haugen

Erik Mjelde og Fredrik Haugen var i startoppstillingen, men ble begge byttet ut.

Årets første treningskamp for Brann i Vestlandshallen endte 2-2 etter ordinær spilletid. Da lagene måtte til straffemerket var det Brann som var best. Søndag møter de FK Haugesund til finale i Vestlandsmesterskapet (VM) i Vestlandshallen.

Branntrener, Rune Skarsfjord, ga mange av ungguttene som vanligvis spiller på B-laget, sjansen i kampen som til slutt endte 6-4 etter straffesparkkonkurranse.

Kampens første mål ble satt i nettmaskene minutter før pause av kaptein, Erik Mjelde. Så scoret de lyseblå på straffe ved Aksel Berget Skjølsvik. Kristoffer Barmen scoret rødtrøyenes siste mål innenfor de 90 ordinære minuttene, før Andreas Westlye sørget for at publikum fikk se staffekonkurranse i Vestlandshallen.

Der startet Lars Grorud med å bomme, men det gjorde ikke noe når keeper Piotr Leciejewski leverte sammen med straffeskytterne som var Fredrik Nordkvelle, Rudolph Austin, Kristoffer Larsen og Kristoffer Barmen.

Slik ble de to Eliteserielagene disponert, ifølge Brann.no.

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski - Eirik Birkelund, Lars Grorud, Jakob Glesnes (Henrik Gjesdal fra 62.), Fredrik Heggeland - Kristoffer Barmen, Erik Mjelde (Rudy Austin fra 62.) - Kristoffer Larsen, Fredrik Haugen (Kasper Skaanes fra 45.), Bård Finne (Fredrik Nordkvelle fra 62.) - Kim Ojo.

Sandnes Ulf (4-2-3-1): Bo Andersen - Vegard Aanestad, Edier Frejd, Steffen Haugland, Harald Vindenes (Kenneth Sola fra 57.) - Aksel Berget Skjølsvik, Andreas Westlye - Andreas Ulland Andersen, Halldor Orri Björnsson, Fredrik Torsteinbø (Kamal Saaliti fra 57.) - Gilles Mbang Ondo (Ollé Ollé fra 57.)

Les mer om kampen på Brann.no.

Finalen mellom Brann og FK Haugesund spiller søndag klokken 16.30 i Vestlandshallen. Før det møtes Sogndal og Sandnes Ulf for å spille om tredje plass.