NRK Meny
Normal

Klart for rekordpåske i høyfjellet

Fine værmeldinger sørger for at høyfjellshotellene fylles til tross for at påsken kommer sent i år. Også i løypene er det flotte forhold.

Myrkdalen hotel

MOT REKORDPÅSKE I MYRKDALEN: Hotellet melder om svært godt belegg.

Foto: Myrkdalen hotel

Ved Myrkdalen hotell ved Voss tror hotellsjef Solvor Dolve at hun vil klare å gjenta belegget på 95 prosent fra påsken i fjor.

– Vi har merket økt pågang de siste par dagene og vi tror og håper gode snømengde og fint vær vil fylle hotellet også i år, sier hun.

I dag, søndag, er alle de ni heisene og 22 løypene åpne. Det er skyet vær, en minusgrad og 260 centimeter med snø i løypene.

Bra også andre steder i Hordaland

Og Myrkdalen er langt fra alene.

Også hos Voss Resort og området rundt Bavallen også man friste med fine forhold. Her er det 135 centimeter snø i løypene.

Hos Røldal skisenter i Håradalen er det 260 centimeter med snø. Sju heiser og 12 nedfarter er åpne.

Enda mer snø er det hos Fonna Glacier Ski Resort i Jondal. De melder om 500 centimeter i bunnen og hele 800 centimeter på toppen. Her åpnet man for publikum 8. april.

Når det gjelder Kvamskogen Samnanger og Kvamskogen så er flere av trekkene både i Furedalen og Eikedalen åpne. Snødybden varierer mellom 50 og 90 centimeter.

Her kan du lese mer om forholdene i norske alpinanlegg i påsken.

Myrkdalen

FINE FORHOLD: Løypene i Myrkdalen

Foto: Jan Petter Svendal

Mot 90 prosent belegg på Geilo

Geilo er et sted der blant annet mange bergensere søker seg til i påsken. Rolf Ingar Rotegård, salgssjef på Bardøla Høyfjellshotell sier de så langt har solgt 80 prosent av rommene.

– Det sitter jo mange på gjerdet og venter på varsel om fint vær. Vi regner med at vi til slutt vil havne på godt over 90 prosent belegg, sier Rotegård.

Stappfullt på Bardøla Høyfjellshotell.

GODT BELEGG: Bardøla Høyfjellshotell på Geilo.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Også bra ellers i landet

Turid Viken er markedsansvarlig for Skistar i Trysil. Også hun er sikker på at det blir en kjempebra påske for norske høyfjellshoteller.

– Alle heiser og nedfarter er åpne og det meste er faktisk fullbooket. Vi har bare noen få restplasser igjen, sier hun.

På Beitostølen har konsernsjef Atle Hovi 90 prosent belegg allerede, skriver Dagens Næringsliv.

– Takket være gode snøforhold og en værmelding som varsler nattefrost og sol, regner jeg med vi havner tett på 100 prosent. Så vi er strålende fornøyde, sier han.