NRK Meny
Normal

Klart for ny fotballfest i Åsane

Når lille Tertnes spiller seg til NM, blir det alltid storfint besøk. For fem år siden laget de folkefest med Brann. I kveld skal laget prøve å slå ut bydelens store stolthet.

Åsteveit stadion under Tertnes - Brann i 2011

FULL STADION: Nærmere to og et halvt tusen mennesker besøkte Åsveit stadion under Tertnes - Brann i 2011.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport

Laster innhold, vennligst vent..

– Nivåforskjellen skal være veldig stor, såpass realistiske må vi være. Men i cupen er det alltid muligheter, så en skal aldri si aldri, sier sportslig leder Pål Nielsen.

Motstanderen topper 1. divisjon

Brann Åsane

TOPPLAG: Åsane toppet i fjor vår 1. divisjon og var langt bedre enn Brann. Nå er Brann i eliten, men Åsane topper igjen tabellen.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Mye folk og god stemning blir det uansett, når storebror Åsane kommer på besøk. De oransje topper tabellen i 1. divisjon etter seire over Kongsvinger og KFUM Oslo i de to første serierundene.

Til sammenligning spiller Tertnes i 3. divisjon og startet sesongen med tap for Sotra lørdag.

– Jeg tror likevel Åsane var det nest beste laget vi kunne ha trukket i 1. runde, etter Brann. De trekker garantert mer folk enn et perifert eliteserielag ville ha gjort. Vi håper på et sted mellom fem hundre og tusen publikummere, en stor oppsving fra de 70-80 vi vanligvis har, sier Nielsen.

KAMPEN SER DU DIREKTE HER PÅ NRK.NO FRA KL. 18.00!

Lokaloppgjør på Åstveit idrettspark mellom Tertnes (3. div) og Åsane (1. div).

– Et høydepunkt for spillerne

Sist Tertnes klarte å kvalifisere seg til cupens første ordinære runde, ble det 3-0-tap for Brann hjemme på Åstveit foran nærmere to og et halvt tusen tilskuere.

– Hva har det å si for spillerne å få vist seg frem for så mange tilskuere?

– Det er veldig gjevt og et høydepunkt for mange av spillerne. For oss er det ingen tvil om at serien er det viktigste. Men en slik kamp er utvilsomt en boost i en hard treningsperiode, sier Pål Nielsen.

Siste video

Husbrann på Askøy natt til tirsdag 23. januar.
Programleiar: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås