Tarjei og Totto klare for ny rockemisjonering

Klokken ti onsdag går Tarjei Strøm og Totto Mjelde på luften for første gang med «Stjernepose», som gir deg rock fra 70-, 80- og 90-tallet hver formiddag på NRKs nye digitale radiokanal, NRK P13.

Tarjei Strøm Tor-Otto Totto Mjelde Stjernepose

PROGRAMLEDERE PÅ NY NRK P13: Tarjei Strøm og Totto Mjelde

Foto: NRK

Tarjei Frugård Strøm og Totto Mjelde lager Sexy i NRK P3

SEXY: Totto og Tarjei da de lagde «Sexy» for NRK P3.

Foto: NRK

– Vi går for mottoet: Lørdag hele uken! Vi skal ha spalter som handler om musikk. Spekteret er vidt, men det blir bare gode låter, lover Totto og Tarjei.

Har fire tusen låter i databasen

NRK P13 er et program for dem som er for gamle for P3, men som ikke føler seg helt hjemme i P1- eller P2-universet heller. Kanalen skal spille rockemusikk og indiemusikk fra de siste 10-årene.

Hos P13 blir det en større musikkbase enn det som er vanlig. Låtene vil ikke komme like fort igjen som gjør i andre kanaler.

Dermed blir man forhåpentligvis ikke så fort lei musikken. Vi har til sammen mer enn 4000 låter i databasen.

Tre måneder med planlegging

Tre måneder har kanalen brukt på å fylle opp sendeskjemaet. Totto og Tarjei, kjent fra «Sexy» på NRK P3, har base på NRK sitt kontor i Bergen. På alle hverdager skal de gi lytterne et dagtilbud fra klokken ti til klokken 12. Navnet på programmet: «Stjernepose».

Stjerneposen

SLIK SÅ DE UT: Stjernepose fylt med godterier og bilder av rockestjerner!

Foto: Twitter

Navnet er ikke tilfeldig valgt. Mange husker sikkert de små godteposene fra slutten av åttitallet med tre små gule kort i hver pose. Blant de mest populære kortene var nok de med motiver av Kiss, Twisted Sister og Iron Maiden.

Vidt spekter

– Sånn blir det også med programmet vårt, sier Tarjei Strøm og Totto Mjelde.

– Forhåpentligvis er disse posene noe målgruppen vår kjenner til. De var alltid veldig spennende å åpne når vi kom til lørdagen. Du visste aldri helt hva du kom til å få, men du visste det ville bli god stemning. Slik er det også med programmet vårt.

Gjester

Dessuten blir det masse flotte gjester i «Stjernepose». Asbjørn Slettermark, Bård Ose og Finn Tokvam er noen av dem som vil dukke opp i programmet.

– Fellesnevneren er jo god musikk. Den finnes i alle sjangere. Det kan være rock, hiphop, rolig musikk eller hard musikk. Og så er det selvsagt underholdningsbasert. Vi finner alltid morsomme fakta om låtene.

Totto og Tarjei har en fortid i P3 med programmet «Sexy». Det startet i 2009 og var en stor suksess.

– Vi er omtrent som et band som har hatt pause i to år. Gjør comeback og er litt eldre, men også litt bedre, sier Totto Mjelde.

– Ja og så har vi jo rent visuelt fått skjegg siden sist. Klokere er vi også blitt, supplerer Tarjei Strøm.

LES OGSÅ: Little Steven til NRK P13 | Lurt å resette DAB-radioen | Nå starter kampen om rockelytterne

Klare for å presentere NRK P13

SAMLET PÅ ETT BRETT: Progamlederne i P13

Foto: NRK

Rock i alle varianter

– P13 vil by på rock i alle varianter pluss tilliggende sjangre. Dette er for oss selve brødskiva, sier kanalansvarlig, Stig Holmer.

– Underholdningen vi har tenkt å tilby, både i form av allment, informerende og humoristisk innhold i alle sendingene, kan vi si er pålegget på skiva. Og det blir flere lag med pålegg, oppå hverandre, skriver kanalen i en pressemelding.

– Salami, gulost, agurk, paprika og majones på samme skiva!, sier Stig Holmer.

Åpningsshow fra Oslo

NRK P13 starter med et direktesendt åpningsshow fra Vulkan Arena i Oslo i kveld tirsdag, klokken 20. Sendingen blir også streamet på nrk.no for dem som ønsker å få med seg levende bilder av det som skjer.

Paul Stanley

HELT I POSE: Paul Stanley og de øvrige medlemmene i Kiss var ofte å finne på stjernekortene i den opprinnelige Stjerneposen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Fra i morgen, onsdag, er det klart for regulære sendinger. Du møter Shaun Henrik Matheson, Grete Strøm og Ragna Nordenborg i «Tidenes Morgen», direkte på lufta fra kl. 07.00.

Klokka 10.00 setter altså mennene bak P3-suksessen «Sexy», Tarjei Strøm og Totto Mjelde, i gang direkte fra Bergen med formiddagsprogrammet «Stjernepose».

Klokka 12.00-15.00 regjerer Siri Knudsen på NRK P13 i «Siri & co.», sammen med sidekick Kristian Aune, gjester og intervjuobjekter.

Eget ettermiddagsshow

Kanalens nye ettermiddagsshow er «Fru Larsen». Dette er en frue med spaltet personlighet som består av Kari Slaatsveen, Knut Folkestad og Bjørnar Pedersen. På direkten fra kl. 15.00-18.00 alle hverdager.

– «Fru Larsen» blir en frilynt og skakk ettermiddagssending. Du blir kanskje ikke flinkere til å lage middag av å høre på, men maten kommer til å smake bedre, tror vi. Vi er også godt geografisk spredt, med programledere plassert etter en modell av musikkens mest undervurderte instrument, et triangel med Bodø, Oslo og Elverum i hver sin spiss, sier Slaatsveen, Folkestad og Pedersen.

I helgene serverer NRK P13s erfarne musikkjournalister en perlerad av varierte musikkprogrammer. Programmene vil presentere både ny og eldre «rock av alle sjangre», og dekke et bredt emnefelt. Blant NRK P13s musikkjournalister finner vi Harald Are Lund, Gro Narvestad Lund, Thomas Felberg, Guttorm Andreassen, Svein Terje Torvik og Kristin Winsents, NRK P13s musikksjef.

Little Steven på fredager

Hver fredag fra kl. 18.00-19.12 sendes også Steven Van Zandt sitt radioshow «Little Steven’s Underground Garage» på kanalen.

– Grunnen til at vi digitaliserer radioen er at lyttere over hele landet skal finne programmer og musikk de setter pris på hver gang de skrur på.

– NRK P13 vil gi plass til mye musikk du ikke hører så ofte på radio i dag – og programledere som gjør at du blir sittende i bilen etter at du har parkert for å høre hele innslaget, sier radiosjef i NRK, Marius Lillelien.

Alle originalprogrammene som NRK P13 har premiere på i helgene, sendes om igjen på hverdagskvelder. NRK P13 er en digital radiokanal og kan høres via en DAB, PC, mobil eller digital-TV fra tirsdag 28. januar kl. 20.00, melder NRK.