NRK Meny
Normal

Kjørelærer fulgte ikke med - havnet i grøften

På det nesten rette strekket på E39 kjørte kjørelæreren rett av veien. Da politiet kom frem la han seg paddeflat og innrømmet at han ikke fulgte med.

Kjøreskolebil havnet i grøften

RETT AV VEIEN: På den nesten rette strekningen på E39 kjørte kjørelæreren i 70-årene av veien og i grøften. Bilen fikk seg en trøkk, mens sjåføren kom fra det uten alvorlige skader.

Foto: KRISTIAN EIDESVIK

Politiet fikk melding om trafikkuhellet litt før klokken 10.00 tirsdag formiddag.

En bil hadde kjørt av veien på E39 i Sveio, vel en kilometer sør før Haukåskrysset i retning Våg.

Er selv kjørelærer

Da politipatruljen kom frem viste det seg at det var en kjøreskolebil som hadde kjørt av veien. Utforkjøringen skjedde på en nesten strak strekning på europaveien, like etter en lang slak sving.

Politipatruljen som rykket ut traff på en mann i 70-årene som satt alene i bilen.

– Sjåføren har forklart at han var uoppmerksom i noen øyeblikk og dermed havnet av veien, sier operasjonsleder Håkon Tornes i politiet.

Ifølge Haugesunds Avis er mannen selv kjørelærer. En kollega som kom kjørende rett bak forteller at mannen var ute i et privat ærend da uhellet skjedde.

Fraktet til sykehus

Han er nå kjørt til sykehus, men skal være kommet fra det uten alvorlige skader. Kjøretøyet fikk en del materielle skader i sammenstøtet med en fjellknaus i grøftekanten.

– Han skal ha gått ut av bilen og så satt seg inn igjen før vi kom frem til stedet. Vi antar det kun er snakk om lettere skader, sier Tornes.

Laster kart, vennligst vent...