Kjent fjellklatrer døde i fallulykke i Bergen

Det var den erfarne fjellklatreren Mats Steinsland (36) som døde etter et 15 meter høyt fall i Sandviken lørdag.

Fallulykke i Sandviken

FALT TROLIG CA. 15 METER: Den døde mannen ble funnet liggende på bakken i denne bakgården, like foran stigene på bildet.

36-åringen lå livløs på bakken i bakgården nedenfor da han ble funnet ved 10-tiden lørdag formiddag. Ambulansepersonell slo raskt fast at mannen var død.

– Ut fra omstendighetene på stedet, og etter å ha snakket med beboere i området, tror vi at dette handler om en fallulykke, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt.

Skal ha vært glatt på stedet

Mats Steinsland

SORG I VAREGG: Mats Steinsland (36) var en svært kjent person i idretts- og fjellklatrermiljøet. Her fotografert på Søre Dyrhaugstind i 2015.

Foto: Privat

Kriminalteknikere undersøkte funnstedet og området rundt, og politiet har også tatt forklaring fra en rekke beboere på stedet.

Bakgården mannen ble funnet i, ligger like nedenfor et stup på rundt 15 meter ned fra husrekken ovenfor. Skader skal tyde på at han kan ha falt fra oversiden av stupet.

– Den døde hadde mest sannsynlig vært på en fest i området da han på vei hjemover og falt ned en skrent, sa operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til NTB lørdag.

– Hørtes ut som istapper som falt

Et vitne på stedet forteller til NRK at han hørte lyder i natt som kan settes i forbindelse med dødsfallet, men sier han der og da ikke tenkte mer over det.

– Det hørtes ut som istapper som knakk og falt i bakken. Da jeg kikket ut av vinduet i morges, så jeg ham ligge livløs på bakken, forteller han.

Politiet har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Første bergenser på Everest

Lørdag ettermiddag gikk Steinslands venner i idrettslaget Varegg ut på Facebook og bekreftet at det var den kjente fjelllklatreren Mats Steinsland fra Bergen som hadde gått bort.

Steinsland skal blant annet være den første bergenseren som har besteget Mount Everest , noe han gjorde i mai i fjor. Sammen med fetteren Tommy prøvde han å nå toppen også i 2012, men da ble teltleiren deres rammet av et stort snøskred i 6400 meters høyde.

Det vil bli holdt minnestund for Steinsland i Vareggs klubbhus i Sandviken søndag ettermiddag.