Kjedelig toppkamp i Bergen

Brann og Strømsgodset levde ikke opp til forvetningene i kveldens toppoppgjør.

Brann SIF

Brann og Strømsgodset møttes til det som må sies å være et overraskende toppoppgjør i årets eliteserie. De to klubbene la på henholdsvis tredje og fjerde plass i Eliteserien før kveldens runde, og Brann kunne klatre til sølvplass med seier i kveld.

Men det endte 0-0 i det som ble en kjedelig toppkamp i Bergen - og kveldens eneste målløse oppgjør av 18.00-kampene i Eliteserien. Begge lag hadde et par store muligheter, men målvaktene holdt nullen.

Første omgang svinget

Det var bortelaget som kom best i gang på det våte Stadion-gresset, med flere raske og gode overganger i kampens første minutter.

Kamara og Kalvenes 2

KAMP I KAMPEN: Ola Kamara og Christian Kalvenes kjempet var mang en gang skulder til skulder på Brann stadion i kveld.

Men Brann kom til de første gode sjansene, blant annet da Hassan El Fakiri fikk stå alene og skyte fra vel 25 meters hold. El Fakiri imponerte imidlertid ingen med sin avslutning, som Adam Larsen Kwarasey rolig kunne stanse.

Kampens første store sjanse var det SIFs Lars Christopher Vilsvik som sto for, etter rundt ti spilte minutter. Etter en innøvd variant på et frispark utenfor 16 fikk han skyte upresset fra hjørnet av straffefeltet, men det harde skuddet traff midt på Brann-keeper Piotr Leciejewski.

Den første halvtimen svinget kampen kraftig, med flere gode og underholdende angrep fra begge lag. Men solide sisteskanser på begge lag gjorde at det endte 0-0 i første omgang.

Dabbet av til pause

En ny Guastavinho-suser etter 30 spilte minutter satte imidlertid Larsen Kwarasey ut av spill. Skuddet traff tverrligger og spratt ned på streken før den ble klarert av drammenserne.

Etter en fyrrig første halvtime, dabbet kampen av inn mot pause. Da dommer Tom Henning Øvrebø blåste til halvtid, satte det punktum for en førsteomgang med et lite Brann-overtak.

Øyvind Storflor

FLERE LANGSKUDD: Øyvind Storflor forsøkte flere ganger fra langt hold, men fant aldri nettmaskene. Her slår han ballen forbi Zsolt Korcsmár.

Etter hvilen fortsatte presset fra rødtrøyene, uten at det resulterte i de store målsjansene.

Flere Brann-debutanter

Etter 59 minutter var det tid for et nytt ansikt på Brann stadion. Tadas Labukas ble satt inn mens Bentley gikk ut, og landslagsspissen fra Litauen fikk dermed sin debut for bergenslaget.

Men verken Labukas, lagkameratene eller Strømsgodset-spillerne skapte noe nevneverdig i første del av andre omgang. Ingen av forsvarsfirerne hadde problemer med å stanse langskudde, innleggene og gjennomspillene det andre lags angripere produserte.

Det tok nesten en halvtime før Brann produserte en verdig målsjanse. Stopper Zsolt Korcsmár stusset videre et lavt innlegg på dødball fra El Fakiri, og Kwarasay måtte strekke seg så lang han var for å stoppe ballen.

Etter 76 spilte minutter var det tid for en ny Stadion-debutant. 19-åringen Kristoffer Larsen ble tatt opp i Branns A-tropp i sommer, og ble byttet inn for Guastavinho.

Nordkvelle med kampens største

SIFs Fredrik Lund Nordkvelle burde nok ha sendt bortelaget i ledelsen like etterpå, da han på et nydelig gjennomspill fra Kamara kommer alene med Leciejewski. Men Brann-keeperen var kald, sto lenge og gjorde seg stor, slik at Nordkvelle ikke fant noen åpning.

I kampens siste ti minutter var det Rodolph Austin som var nærmest nettkjenning. Midtbanekjempen fikk en dobbelsjanse fra langt hold, men nok en gang stanset sisteskanse Kwarasay Branns forsøk.

Da Øvrebø blåste for siste gang noen minutter senere, vil de færreste kunne si noe annet enn at 0-0 var et rettferdig resultat. Samtidig var nok mange skuffet over spenningsnivået i et oppgjør mellom to av Eliteseriens fremste formlag for tiden.

Skuffet, men fornøyd Skarsfjord

Brann-trener Rune Skarsfjord oppsummerte det slik til TV 2 etter kampen:

– Jeg er litt skuffet, men det er en god følelse å være skuffet over uavgjort mot et såpass godt lag som Strømsgodset.

Kwarasay-sprang

KRAWASAY-SPRANG: Adam Larsen Kwarasey måtte strekke seg så lang han er for å stoppe en dødball fra Brann. SIF-keeperen holdt buret rent.