NRK Meny
Normal

Keeperkrise i Moss før løveoppgjør

Rødt kort og håndskade gir MFK hodebry foran søndagens kamp i Bergen.

Sindre Marøy, Arve Walde og Matias Møvik feirer scoring mot Sandnes Ulf

SULTNE: Sindre Marøy, Arve Walde og Matias Møvik møter tabellnabo Moss søndag.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Mossekeeper Arnold Origi blir trolig med til Varden, men det er høyst tvilsomt om han spiller. Førstevalget mellom stengene fikk seg en smell i hånden mot Lyn 1. mai, og stod over både mot Bodø/Glimt og Fredrikstad. I forrige kamp, mot FFK, fikk reservekeeper Andreas Eikum rødt kort.

Video Moss - FFK 0-1

TØFF DEBUT: FFK setter inn 1-0 på frispark bak Moss' 17 år gamle keeper Kristian Bjerke.

Foto: Nyhetsspiller

Dermed må klubben trolig sette sin lit til sin 17 år gamle tredjekeeper Kristian Bjerke.

NETT-TV: Se kampen direkte - gratis - på NRK.no søndag kl. 18.00

Avgjøres på oppvarming

- Arnold har fått beskjed av spesialist at han fint kan spille, men han har fortsatt vondt og trener alternativt. Han blir med til Bergen, og vi vet mer i morgen. Men det nok bedre å bruke en keeper som er 100 prosent enn en som bare kan yte 50 prosent, sier MFKs fysioterapeut Morten Bakke til NRK.no.

Assistenttrener Joakim Klæboe er ikke like sikker.

- Vi får se på oppvarmingen i morgen. Utgangspunktet vårt er at han er frisk nok til å stå, sier Klæboe.

Fikk bank av FFK

Moss kommer rett fra en real nesestyver hjemme på Melløs. I forrige serierunde fikk laget regelrett pryl av nabo Fredrikstad, som vant 5-2.

- Vi ble regelrett ydmyket. Det var som å invitere til fest, for så å sovne på vorspielet. Så vi er helt klart revansjesugne. Løv-Ham er et lag vi bør slå, dersom vi skal ha muligheter til å henge oss på i toppen utover sesongen, sier Klæboe.

Se høydepunktene fra kampen her:

Video Moss - FFK 23.05.10

Han tror kampen på Varden Amfi søndag blir meget tett og tøff, ikke minst fordi de to lagene er svært like. De ligger også sammen på tabellen, Moss på 9. og Løvene på 10. plass. Kun ett poeng skiller de to.

- Både Løv-Ham og Moss kan slå hvem som helst og tape for hvem som helst. Vi er to lag som kan svinge veldig i prestasjonene, sier Klæboe.

Sykdom og skader

For Moss er også Fabien Vidalon ute mer karantene, og dermed uaktuell for søndagens kamp. For hjemmelaget er Fredrik Haugen ute med leddbåndskade og uaktuell i 3-7 uker fremover. Men trener Arne Sandstø sliter også med sykdom i laget.

Flere spillere, deriblant keeper Johan Thorbjørnsen, måtte stå over lørdagens trening. Derfor tar Sandstø først ut en startellever litt ut på dagen i morgen.

Løvene har fire tap (mot Strømmen, Fredrikstad, Bodø/Glimt og Mjøndalen) på de fem siste seriekampene, og har en jobb å gjøre i forhold til å snu trenden. Sandstø sier til NRK.no at laget har jobbet spesielt med avslutninger den siste uken.

- I flere av de siste kampene kar vi vært spillemessig overlegne og det klart mest sjanseskapende laget, ikke minst mot Strømmen. Jevnt over presterer vi godt, men vi er for lite effektive i siste tredjedel av angrepene våre, sier treneren.

Vil legge press på ung keeper

Han legger ikke skjul på at Løv-Ham vil legge betydelig press på skuldrene til 17 år gamle Kristian Bjerke, dersom han vokter buret for Moss søndag.

- Han er et ungt talent, men foreløpig med litt liten rekkevidde. Vi kommer nok til å sette enda mer trøkk med innlegg og legge enda litt mer press på boksen enn vanlig, sier Arne Sandstø.


Siste video

Torsdag var det hviledag i VM, og bergenserne fikk teste VM-løypene.
Slik såg det ut i VM-løypene dagen etter temporittet opp Fløyen.
Vestlandsrevyen 21.september frå Torgallmenningen i Bergen.