Normal

Keeperkrise i Lyn før Brann-kamp

Den nedrykkstruede Oslo-klubben stiller trolig med 18-årig debutant i mål, og ingen reservekeeper.

Arnar Darri Petursson

DEBUTANT: 18 år gamle Arnar Darri Petursson vokter trolig Lyn-målet mot Brann kommende mandag. Dersom han blir skadet eller utvist, må en utespiller ta på seg keeperdrakten.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Mannen som skal stoppe Erik Huseklepp og David Nielsen heter Arnar Darri Petursson, og har ennå ikke spilt en eneste seriekamp for Oslo-laget. Islendingen regnes som et stort talent og har seks U-landskamper for Island.

Har mistet to keepere på tre uker

Likevel er det ikke til å stikke under en stol at Lyn har et stort keeperproblem foran mandagens kamp mot Brann. Klubbens førstekeeper, Johan Dahlin, forlot Lyn for drøyt tre uker siden til fordel for svenske Malmö.

I forrige uke forlot også Kerry Stamatopoulos Ullevaal. 30-åringen, som var på utlån fra Tromsø, ble da solgt til Fredrikstad , og slutter seg til sin nye klubb allerede på lørdag.

Klubben har for tiden to keepere på prøvespill, men det er tvilsomt om noen av dem vil bli signert før møtet med Brann. Dermed må en utespiller ta på seg keeperhanskene dersom Petursson blir skadet eller utvist mot Brann.

- Vi ønsker primært å ha en keeper til på plass innen kampen på mandag, men det er ikke noe must. Etter Brann-kampen er det landslagspause, og da skal vi spille noen treningskamper. Da kan vi få gjort mye, sier sportsdirektør i FK Lyn, Rolf Magne Walstad, til vg.no .

Kan selge stjerne til Brann

Årsaken til keeperkrisen er den økonomiske situasjonen i klubben. Lyn risikerer både konkurs og degradering, og er avhengig av å selge spillere for å overleve. En av stjernespillerne, Diego Gustavino, er på vei til Brann og var tirsdag i Bergen for å diskutere en overgang til seriemestrene fra 2007.

En trøst for Petursson og Lyn får være at han slipper å møte Azar Karadas. Kraftspissen er ute i seks uker fremover etter at han pådro seg en strekkskade i kneet i kampen mot Bodø/Glimt.

Huseklepp fører ballen mot Lyn

I GODFORM: Erik Huseklepp har for alvor funnet veien til nettmaskene, og scoret blant annet mot Lyn i Bergen tidligere i år.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX