NRK Meny
Normal

Keeperhelten vil forlate Brann

Jørgen Mohus (22) er lei av å leve i skyggen av Piotr Leciejewski. Nå ønsker den unge bergenseren å prøve lykken i førstedivisjon.

Jørgen Mohus

VIL SPILLE FAST: Reservekeeper Jørgen Mohus gjorde sine saker bra for Brann mot Aalesund lørdag. Alt tyder på at han forlater klubben ved sesongslutt.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Reservekeeperen måtte steppe inn på kort varsel da Branns polske publikumsyndling meldte forfall til lørdagens Aalesund-kamp på grunn av hjernerystelse. 22-åringen vartet opp med storspill, holdt nullen og bidro sterkt til at Brann tok sitt første poeng borte mot Aalesund på åtte år.

– Jeg vil spille fast

Kampen kan bli en av de siste for Mohus, som kom til Brann foran 2009-sesongen.

– Kontrakten går ut etter denne sesongen. Da søker jeg nye utfordringer og vil spille fast. Jeg trenger det for å utvikle meg, sier Mohus til Bergens Tidende søndag.

Keepertrener Dan Riisnes mener Mohus er god nok til å være førstekeeper for i førstedivisjon. Bergensavisen melder også at det har vært interesse for Mohus fra flere førstedivisjonsklubber.

Satser på Øvretveit

Brann har i år fire keepere i stallen. 19 år gamle Øystein Øvretveit skrev tidligere i år under en kontrakt med klubben som strekker seg ut 2015-sesongen, et sterkt signal fra klubben om at sotrastrilen blir satset på i fremtiden. Øvretveit fikk sin debut i eliteserien mot Rosenborg på Lerkendal i fjor som 17-åring, da Leciejewski ble skadet.

Klubbens fjerdekeeper er 17 år gamle Ådne Nissestad, som står på klubbens såkalte B-liste. 17-åringen har sittet på benken for A-laget to ganger i år.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo