Her pulveriserer han Karpe Diem-konserten

KOENGEN (NRK): Videoen viser 28-åringen idet han går amok med et slokkeapparat under Karpe Diem-konserten. Bandet har avlyst kveldens konsert i Sogndal.

Delebilde Karpe Diem

SLUTTET BRÅTT: Her tømmer 28-åringen et pulverapparat fra scenen under Karpe Diem-konserten på Koengen sent lørdag kveld. 4500 personer ble evakuert.

4500 personer ble evakuert etter at en person tømte et pulverapparat fra scenen under en Karpe Diem-konsert på Koengen i 22-30-tiden lørdag kveld. NRK har nå fått tak i video av opptrinnet.

Fem personer ble sendt til legevakten med pusteproblemer, men ingen skal ha kommet alvorlig til skade.

Helene (20) fikk blackout og måtte hjelpes ut - les mer her

Karpe Diem-konsert avlyst

SLUTTET BRÅTT: 4500 personer var tilstede i teltet på Koengen og det var god stemning da konserten plutselig sluttet brått.

Foto: Mikal Olsen Lerøen / NRK

Avlyser konsert

NRK får søndag morgen opplyst at alle bandets instrumenter trolig er ødelagt. Det kan være snakk om tap på flere hundre tusen kroner.

Konserten i Sogndal søndag kveld er altså avlyst.

En 28-åring sitter nå i avhør hos bergenspolitiet etter hendelsen.

– Han skal avgi forklaring om hva som har skjedd. Det skal også avhøres vitner som var på stedet, opplyser operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt.

Karpe Diem

MÅTTE AVLYSE: Karpe Diem består av frontfigurene Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel. Her er de avbildet under en tidligere konsert.

Foto: Ingrid Nordbye-Antonsen

Ifølge NRKs reporter, som var på konserten som tilhører, oppsto det fullstendig kaos da to tredeler av konserten var unnagjort. Dette var akkurat da konserten var på sitt mest intense med mye røyk fra røykmaskiner. Pulveret skapte dårlig luft i arenaen og arrangøren opplyste over høyttaleren at opptredenen måtte avbrytes.

Folk ble skubbet rundt og noen falt. Kritiske tilskuere sa til NRK at de mente nødutgangene ble åpnet for sent.

Arrangøren forfølger saken

– Det er heldigvis ikke meldt om noen alvorlige personskader, og Røde Kors tok hånd om dem som følte seg dårlige på stedet, opplyser bandet.

Presseansvarlig Kaja Røttingsnes hos studentarrangøren Uken sier de skal undersøke videre hva som har skjedd.

– Konserten ble stoppet, og forskriftsmessig evakuerte vi konserten. Vi er veldig lei oss, og føler vi gjorde det som var riktig. Evakueringen var vellykket, sier hun til Bergensavisen.

LES OGSÅ: Helenes Karpe Diem-kveld fikk brå slutt

Karpe Diem-konsert i Bergen avlyst

GOD STEMNING: Slik så det ut på scenen rett før pulverskandalen på Koengen var et faktum.

Foto: Mikal Olsen Lerøen / NRK

Har lagt seg flat

Det skal ha vært en 28 år gammel mann som inntok scenen under Karpe Diems show i teltet på Koengen. Han rettet pulverapparatet mot publikum og sprayet ut innholdet.

NRK får bekreftet at mannen hadde tilgang til backstageområdet og ikke var en del av det ordinære publikummet, men hadde tatt del i showet tidligere på kvelden.

– Han har lagt seg flat og beklager. Han har det ikke godt nå, sier politioverbetjent og innsatsleder Bengt Angeltvedt i Vest politidistrikt til BT.

Bandet beklager overfor fansen

I kveld skulle Karpe Diem holdt konsert for et fullsatt Meieriet i Sogndal, under studentfestivalen Vekao. Turneen startet i Drammen 5. februar og blir avsluttet i Oslo 9. april, ifølge bandets hjemmeside.

På sin Facebook-side beklager både bandet og arrangøren det inntrufne.

«Sannsynligvis er alle instrumenter ødelagt, men vi sees i Bergen igjen snart. Kjærlighet. – Karpe og Uken».