NRK Meny
Normal

Karadas-dobbel ga Brann seieren

Superreserven kom nok en gang inn og scoret. To ganger. – Viktig både for meg og klubben, sier Azar Karadas.

Azar Karadas jubler over scoring mot Levanger

REDDET BRANN: Azar Karadas kom inn som innbytter og scoret etter bare ett minutt på banen. Og ikke nok med det. Han puttet ytterligere ett mål fem minutter før slutt og sikret Brann tre nye, viktige poeng.

Foto: Morten Olsen / Digitalsport

Brann har nå spilt 14 kamper på rad uten tap, og styrer nå mot direkte opprykk til eliteserien.

Innbytter Azar Karadas sendte Brann i føringen 1-0 mot Jerv etter 64 minutters spill på Stadion. 42 sekunder med Azar var altså nok tid til at han kunne score sin første for kvelden.

Fem minutter før slutt satte Azar inn sitt andre for kvelden, og la på til 2-0.

Dette ble også sluttresultatet.

– Scoringene var viktig både for klubben og meg. Jeg har vært innbytter de siste kampene, og det har fungert veldig bra, sier Karadas til NRK.

– Vår viktigste mann

Jerv-helten tipper han starter også neste kamp på benken.

Innbytterbenken gjør at vi vinner kampen i dag. Azar Karadas er kanskje vår viktigste mann, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Brann ligger nå på andreplass på tabellen, bare ett poeng bak Sogndal og seks foran Kristiansund som har en kamp mindre spilt.

Skadd kaptein

Brann måtte starte kveldens kamp uten kaptein Vadim Demidov. Han har problemer med en skade i låret. Inn for kapteinen kommer Jonas Grønner.

Brann startet med dette laget mot Jerv (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Kasper Skaanes, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen - Amadayie Rennie, Steffen Lie Skålevik, Erik Huseklepp.

Laster innhold, vennligst vent..

Rødtrøyene sikret seg et godt utgangspunkt for høstinnspurten i 1. divisjon da de tok tre poeng mot opprykksrival Kristiansund for halvannen uke side. Men Lars Arne Nilsen & co har fortsatt ikke gjort jobben. Kun tre poeng skiller ned til nordmøringene, og like bak lurer Sandnes Ulf.

Brann-jubel

MÅ STÅ OVER: Kristoffer Barmen har scoret på straffe i to på rad. I kveld må han sone karantene.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Samtidig er det kun Kristiansund som er i like bra form som Brann i den nest øverste divisjonen. Begge lag har tatt 22 poeng på de ti siste kampene. Ser man på begge de to øverste divisjonene, er det kun Odd (26) og Rosenborg (25) i divisjonen over har vist enda bedre høstform.

Jaget første seier mot Jerv

Kveldens motstander er en av de mange forholdsvis ukjente i år for Brann og bergenserne. I lagenes aller første møte noensinne i vår, holdt det på å gå galt for de røde. Grimstad-laget ledet 2-0, men Erik Huseklepp (straffe) og Jakob Orlov sikret ett poeng og uavgjort for Rikard Norling og hans menn.

Nå er svenskene borte og Brann har spilt 13 kamper på rad uten tap under sin nye trener Lars Arne Nilsen. Målscorer i to kamper på rad, Kristoffer Barmen, må sone karantene for gule kort i kveldens kamp.

Han erstattes trolig av Sivert Heltne Nilsen, som er tilbake etter å ha stått over for tilsvarende i forrige serierunde.

Seks risikerer karantene

Oddgeir Øystese

RAPPORTERER: NRK Hordalands Oddgeir Øystese kommenterer kampen direkte på NRK P1 Hordaland.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Vadim Demidov er usikker foran kveldens kamp, men er i troppen. Hvis han spiller, må han være snill gutt ute på banen. 29-åringen har nemlig fire gule kort og må stå over neste kamp hvis han får ett til. Fredrik Haugen er i samme situasjon.

Erik Huseklepp, Azar Karadas, Kristoffer Larsen og Piotr Leciejewski har alle to og risikerer også karantene.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.