Den siste måneden har Øystein Vallestad Næss trent til NM i kokkekunst åtte timer dagen, fem dager i uken.
Han har jobbet som kokk i 13 år, og kjempet fredag kveld mot elleve andre kokker fra hele landet.
Likevel måtte han se seg slått av Christian Andrè Pettersen fra Bodø. Den nybakte norgesmesteren er medlem av det norske junior-kokkelandslaget og Kokkenes Mesterlaug i Bodø. Han jobber til daglig i Sandnes.
Øystein Vallestad Næss ble en god nummer to, og Martin Sveian fra Stavanger tok tredjeplassen.
HER ER VINNEREN FRA 2010:
.Litt skuffet
– Jeg er litt skuffet, det må jeg innrømme. Jeg er veldig fornøyd med det jeg gjorde og maten jeg lagde, forteller Næss til NRK.
Han vet ikke hva som gjorde at han ble slått, men har planer om revansje til neste år.
– Jeg får finne ut hva som manglet, og jobbe videre, forteller mannen som har mål om å bli Norges beste kokk.
Til tross for at han ikke klarte det i år, blir det feiring.
– Det blir en fin feiring, jeg skal i alle fall vinne banketten.
Imponerte gjester
En treretters middag til 12 personer ble servert til dommeren og gjester.
– Det er rett og slett perfekt sammensatt. Jeg tror han har en veldig god sjanse til å vinne, saPernille Aga som er gjest under NM.
Etter seks harde timer leverer Næss og assistent, Silje Øygard, siste retten. Det ble nesten på overtid.
Nervepirrende
– Det var ganske nervepirrende. Nå må dere bli ferdig, stod jeg her og tenkte, forteller Susanne Haaland Næss, som er konen til bergenskokken.
– Jeg hadde full kontroll, men det er mye som skal gjøres på seks timer. Det er ganske hardt, sier hovedpersonen selv.
På sidelinjen var også sønnen til NM-håpet.
– Pappa er veldig godt til å lage mat. Han er flinkest til å lage alt, sier Isak Haaland Næss.