NRK Meny
Normal

Kaoset fortsetter

Det politiske kaoset rundt den planlagte sammenslåingen mellom Gaia og HSD fortsetter.

HSD og Gaia fusjonerer
Foto: NRK

Onsdag gav Fremskrittspartiet Byrådet et ultimatum om å selge Gaia.

Torsdag skulle SV og RV bestemme seg for sitt standpunkt i fusjonssaken. I stedet møtte de byrådspartiene for å prøve komme frem til en altenativ løsning, forteller gruppeleder i RV Stine Akre.

Utfallet av den politiske dragkampen er fortsatt uklar.

SV og RV på krigsstien

SV og RV er på krigsstien etter at Fremskrittspartiet onsdag stilte ultimatum for å få presset frem et salg av Gaia. Og kaoset om det blir en fusjon mellom Gaia og HSD når nye høyder.

På møtet i finanskomiteen onsdag annonserte både RV og SV at de ville legge frem om de ville gå inn for en fusjon eller ikke dagen etter. Det gjorde de ikke.

På torsdag møtte så SV og RV byrådet for å prøve og komme frem til en løsning som verken innebærer salg eller fusjon. Det lykkes ikke.

Sammen med bystyret har de to partiene på venstrefløyen flertall, og i dag skal byrådspartiene og SV og RV møtes igjen for å se hva de kan komme frem til, forteller Stine Akre.

Salg er minst ønskelig

På spørsmål om hva som er det værste av de to altenernativene som nå ligger på bordet, salg eller fusjon er ikke SV og Miljeteig i tvil.

- Det partiene på venstresiden minst ønsker er et salg, sier Oddny Miljeteig i SV.

Løftebrudd 

Om valget til byrådet skulle bli å gå inn for salg i år, er ikke Terje Ohnstad og Arbeidarpartiet nådige. Det er et klart løftebrudd.

Noe som trolig vil gjøre at byrådet må følge Fremskrittspartiet sin pipe om de vil ha flertall for neste års budsjettet i Bystyret.

Siste video

Liv Holmefjord og Torbjørn Lorentzen følger 1000-meteren på skøyter i OL fra Fana IL sitt klubbhus på Nesttun i Bergen.
Programleiar: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås