Kaotisk på omkjøringsveiene

Det er fullstendig kaos på omkjøringsveiene etter raset på E16. Slik er det ventet å bli i flere dager fremover.

Trafikken går sakte på omkjøringsveien på sørsiden av Vangsvatnet, etter at E16 er stengt.

– Meldingene vi får inn handler om at det er kaotisk, sier vaktoperatør Ove Amundsen, ved Vegtrafikksentralen.

Kø på Voss
Foto: Mette Anthun / NRK

Kø på Voss
Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Kø på Voss
Foto: Steinar Nedkvitne / NRK

LES OGSÅ:

Se bildegalleri nederst i artikkelen!

Det meldes om lange køer for bilister som er på vei til fjells i helgen. Nå har Statens vegvesen satt opp skilt på Trengereid, med anbefaling om å kjøre riksvei 7 via Hardanger.

– Utrivelig med kø

Trafikkdirigent Gunnar Isachsen kan fortelle at bilistene som sto i fredagskøen måtte belage seg på rundt 45 minutter med venting. Vilhelm Kofoed var blant dem som sto i kø fredag ettermiddag.

– Dette er utrivelig, men vi er jo vante til at det skjer ras her, sier han.

Også Lars Frøysten sto i de lange køene ut fra Bergen.

– Det er ikke kjekt, men vi har ikke noe valg, sier han, og legger til at ventetiden tross alt går bra når man er i godt selskap.

Køene var tre kilometer lange fredag ettermiddag, men Statens vegvesen antok at køene ville avta utover kvelden.

– Anbefaler alle å kjøre Rv. 7

På grunn av stengingen av E16 mellom Bulken og Voss, får personbiler og busser bruke veien på sørsiden av Vangsvatnet. Men denne veien er langt fra god nok til å kunne ta unna den normale trafikken på europaveien.

– Vi kjører kolonner med ledebil, men omkjøringsveien er ikke beregnet for så stor trafikk. Jeg vil ikke råde folk til å kjøre på sørsiden av Vangsvatnet. Den tar ikke unna stor trafikk, og er i dårlig stand flere steder. Jeg råder alle å kjøre riksvei 7 gjennom Hardanger, sier Kåre Olav Aldal, byggeleder for Statens vegvesen i Voss og omland.

– Men det tar lang tid?

– Ja, det gjør det. Men det tar også lang tid å bli stående i kø, sier han.

Statens vegvesen anbefaler alle kjøretøy å ta fylkesvei 7 mellom Trengereid og Voss, men også der må bilister være forberedt på at det kan gå sakte.

Siste video

Meisterfinale på Brann stadion, ekstremistar på bygdene og eldre som må flyttast ut av kommunen for å få sjukeheimsplass. Dette er nokre stikkord for dagens sending. Programleiar Jan Børge Leirvik
Bergen stasjon, eller Jernbanestasjonen? Sterke meiningar i Vestlandsrevyen i dag. Her kan du også sjå at Bergen kommune vil ha folkedugnad mot bygningsforfall, og flyktningar slit med einsemd. 
Programleiar Jan Børge Leirvik.
På nytt vekker gatekunstner AFK oppsikt. Nå har han malt det som trolig er landets lengste «street art», laget av en enkelt kunstner.