NRK Meny
Normal

Kan bli opp mot 30 grader på Vestlandet

Nå kommer endelig sommervarmen til Vestlandet. Torsdag blir det fint vær over store deler av Sør-Norge.

Varm maidag Gamlehaugen Bergen

SOMMERVARME: Onsdag og torsdag kan gradestokken krype opp mot 30 grader flere steder på Vestlandet. Bilde er fra Gamlehaugen i Bergen i mai.

Foto: Ole Andre Lagmandokk / NRK

– Det går mot bedre tider, særlig temperaturmessig. Store områder på Vestlandet vil få 26 grader eller mer i morgen, og noen steder vil det sannsynligvis stige opp mot 30 grader, sier statsmeteorolog Ida Fossli ved Meterologisk institutt.

Det har så langt vært en kjølig sommer på Vestlandet. I Bergen var første halvdel av juli den kaldeste på 19 år, og i juni ble det satt ny nedbørsrekord.

Men nå ser det altså ut til at værsyke vestlendinger får litt sommervær.

Laster Twitter-innhold

Best i Vest

Det er Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal som får det aller beste været onsdag og torsdag. Men også på Sør- og Østlandet blir det varmt vær.

– Rogaland og Sørlandet får litt tilskyende vær torsdag kveld og det kan komme litt regn. Dette treffer Østlandet på fredag, sier Fossli.

Fra Trøndelag og nordover er ikke været all verden å skryte av onsdag, det blir skyet og regn. Men fra torsdag gir regnet seg og det går mot oppholdsvær og høyere temperaturer, forteller meteorologen.

Laster Twitter-innhold

Fint i nord på søndag

Også fredag blir en varm dag i Sør-Norge, men temperaturene synker noe fra torsdag.

– Det fine været holder seg inn i helgen, men man får litt lavere temperaturer. Lørdag blir den fineste dagen om man ser på hele landet. Men i Sør-Norge er det muligheter for regn enkelte steder, sier meteorologen.

Søndag blir det Nordvestlandet opp til Troms som får det fineste været.

– På Sørlandet blir det litt mer skyet og på Østlandet er det muligheter for regn. Også Hordaland får regn og skyet vær fra søndag.

Mer ustabilt neste uke

Dessverre ser det ikke ut til at sommerværet holder seg stabilt særlig lenge.

– For vestlendingene gjelder å komme seg ut de neste dagene. Det ser ut til at det blir mer ustabilt igjen neste uke, med litt regn og den samme typen vær vi har hatt i det siste. Man må nyte de dagene man får, sier Fossli.