NRK Meny
Normal

Kan bli kastet ut av Europa

Everton-bråket kan få alvorlige følger for Brann. Seriemestrene risikerer blant annet bli utestengt fra europacupen.

Biljardkule

HER ER DEN: Kaptein Phil Neville reagerte spontant da biljardkulen ble kastet, og leverte den til kampens dommer. Nå får idiotstrekene etterspill.

Foto: EIRIK HAGESÆTER / Bergensavisen (BA)

Det europeiske fotballforbundet UEFA har nå startet granskning av hva som skjedde på Brann Stadion under sekstendelsfinalen mot Everton i februar.

UEFA har hengt seg opp i to episoder. Den første gjelder Everton-supporterne som stormet gressbanen etter at dommeren blåste av kampen, i gledesrus over engelskmennenes 2-0-seier, noe som alene kvalifiserer til kraftig bot.

Everton-fans

STORMET BANEN: Mannskapene klarte ikke stagge Everton-fansen etter kampen.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

- Tror ikke på utestengelse

Langt verre var det at en Brann-supporter under kampen  kastet en biljardkule i retning Everton-keeper Tim Howard. En 22 år gammel mann har tilstått å stå bak ugjerningen. Biljardkulen traff heldigvis ingen, men landet på gressmatten. Der ble den plukket opp av Everton-kaptein Phil Neville, som leverte den til kampens dommer.

Brann risikerer i verste fall utestengelse fra europacupene dersom UEFA velger strengeste mulig reaksjon. Men Brann tror det er lite sannsynlig, og forbereder seg i stedet på en særdeles kraftig bot.

- Det vil overraske meg veldig om dette ender med noe annet enn bøtestraff. Klubbens forhistorie i Europa skal også være en faktor når UEFA tar stilling til straff, og jeg kan ikke tro noe annet enn at det skulle tale til Branns fordel, sier styreleder i Brann, advokat Magne Revheim, til nrkhordaland.no .

Everton - Brann

OVERKJØRT: Rent sportslig gikk det også på trynet for Brann og Petter Vaagan Moen. Everton vant hele 8-1 sammenlagt.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

22-åring tilstod

Saken vil bli behandlet av UEFAs kontroll- og disiplinærutvalg 20. mars, skriver bt.no .

Brann har foreløpig ikke tatt stilling til hvordan man skal reagere overfor 22-åringen som kastet biljardkulen, men klubben har bestemt seg for å anmelde saken. Trolig blir vedkommende utestengt fra Brann Stadion i lang tid fremover.

- For oss er det viktig å forfølge denne saken, både av hensyn til klubben og publikum. Vi ønsker en rolig og fin oppførsel på Stadion, sier Revheim.

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik