NRK Meny
Normal

Kan bli årets unge spiller

Branns høyreback Andreas Vindheim er nominert som årets unge spiller i Tippeligaen. Men han får tøff konkurranse. Strømsgodsets supertalent, Martin Ødegaard, er også nominert.

Andreas Vindheim

GJENNOMBRUDD: Andreas Vindheim har fått sitt gjennombrudd i Brann-drakten denne sesongen. Her jubler han over sitt aller første eliteseriemål, borte mot Ålesund tidligere i år.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Til tross for en slett forestilling av høyrebacken mot Sarpsborg i forrige hjemmekamp er Vindheim nominert som årets unge spiller i Tippeligaen.

I tillegg til å få konkurranse fra Martin Ødegaard (15) er også en annen talentfull Strømsgodset-spiller nominert, midtbanespilleren Iver Fossum (18).

Vindheim som også spiller på U21-landslaget er den eneste Brann-spillerne som er nominert i en av Årets spiller-kategoriene denne sesongen.

Vindheim: – «Lost case»

– Det er utrolig kjekt at folk har sett det arbeidet jeg har lagt ned og at jeg har prestert. Jeg har spilt og prestert i en del kamper, og kanskje vært en overraskelse for noen, sier Vindheim til Brann.no.

Men høyrebacken har ingen tro på at han vinner kåringen.

– Iver kjenner jeg godt fra landslaget. Han er utrolig god og har vært en viktig brikke for Godset som ligger mye bedre plassert på tabellen enn det vi gjør. Ødegaard er et utrolig stort talent, og herjer allerede i Tippeligaen som 15-åring, pluss at han har debutert på landslaget. Jeg tror det er et lost case, sier Vindheim til Brann.no.

Det er Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) som i samarbeid med rettighetshaverne C More og TV 2 som står bak Gullballen – kåringen av Norges beste fotballspillere i 2014-sesongen.

Vinnerne av de forskjellige kåringene presenteres 10. november – dagen etter at den siste serierunden i Tippeligaen er ferdigspilt.

Publikum bestemmer

Det er satt sammen en jury som bestemmer hvilken spiller som kåres til Årets spiller i Tippeligaen, og hvilken spiller som får Gullballen: Årets beste norske fotballspiller i norske og utenlandske serier.

Kniksens hederspris tildeles også en person som juryen mener fortjener heder for sin innsats i fotballen. Resten er opp til publikum å avgjøre. Følgende priser kan du stemme på:

Årets keeper i Tippeligaen
Årets forsvarsspiller i Tippeligaen
Årets midtbanespiller i Tippeligaen
Årets angrepsspiller i Tippeligaen
Årets trener i Tippeligaen
Årets unge spiller i Tippeligaen

Ved å besøke NTF sin nettside kan du stemme på Andreas Vindheim eller en av de andre kandidatene frem til og med 26. oktober.

Siste video

Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo
Nå vurderer naboene å flytte.