NRK Meny
Normal

Kaizers rocket for hjemmelaget mat

Ekteparet Åshild og Bjarte Helland gikk glipp av Kaizers i sommer. Med hjemmelaget mat som lokkemiddel, fikk de Norges største liveband til hjembygden i helgen.

Åshild og Bjarte Helland

BLODFANS: Ekteparet Åshild og Bjarte Helland tatoverte Kaizers-logoen på overarmen etter at de fikk booket bandet til Øystese.

Foto: Privat
Rigging til Kaizers-konsert i Øystese

DUGNAD: Halve Øystese var i aksjon torsdag og fredag for å få konserten i stand.

Foto: Marita Skeie / NRK
  • Se noen av publikums tweets fra konserten nederst i teksten!

Fembarnsmor Åshild Helland og mannen Bjarte har vært store Kaizers-fans i mange år og begge gledet seg stort til å dra på tur til Telemark for å se favorittene toppe plakaten på Rjukan Rockefestival i fjor sommer. Men slik skulle det ikke gå.

– Dessverre fikk vi ikke ordnet oss med barnevakt, så det ble ikke noe konsert på oss. Men da fikk jeg plutselig en idé: Hvis ikke jeg kan komme til Kaizers, må Kaizers komme til meg, sier Åshild.

Hele bygden i aksjon

Den ville ideen ble raskt forsøkt satt ut i livet, og etter intens jobbing i kulissene kunne hardangerkvinnen i oktober skrive under kontrakten som sikret konsert med Kaizers Orchestra i hjembygden.

Torsdag og fredag stod omtrent hele bygden på hodet for å få til storkonserten i den lokale idrettshallen. I skikkelig dugnadsånd er alt fra scenen til maten kommet i stand ved hjelp av lokale krefter.

Selv sier paret at de har fått uvurderlig hjelp fra gode venner og naboer, men også mange de ikke kjente fra før.

– Hvor mye koster dette totalt?

– Det tør jeg ikke å si. Men det er mye penger og mange uforutsette utgifter. Vi har solgt tusen billetter, så jeg håper vi skal gå i null til slutt, sier Åshild.

– De skal ikke angre på at de kom

– For meg er det viktigste at dette blir kjekt for alle som kommer, at folk får føle på den gode stemningen som jeg selv får på Kaizers-konsertene. Så håper jeg også at Kaizers skal ha det bra når de er her. De skal i alle fall ikke angre på at de kom, sier fembarnsmoren.

Selv klarer hun ikke helt å forklare hva det er med omparockerne fra Jæren som gjør at hun er blitt helfrelst og blodfan.

– Musikken deres gjør veldig mye med meg. Hvis jeg er trøtt og sliten, kommer jeg meg opp på topp igjen med én gang jeg setter dem på. De har både gode tekster og vanvittig fin musikk, sier Åshild.

Glad for hjemmelaget mat

– Det hender iblant at vi får slike forespørsler fra ildsjeler, og denne gangen passet det for alle. Veldig hyggelig at vi fikk det til. De vil se oss og vi vil se dem, sier vokalist og frontfigur Janove Ottesen i Kaizers Orchestra til NRK.no.

Vertskapet bød bandet på hjemmelaget hjortegryte, laks og ripsgele, noe Ottesen & co. satte veldig pris på.

– Der har du en av fordelene med å opptre ute på bygden. I stedet for å sende oss ut på en restaurant, disker de opp med hjemmelaget mat, sier vokalisten.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Takket vertene med vodka

Bandet takket for gjestfriheten ved å overrekke en flaske av sin egen offisielle Kaizer Vodka til ekteparet Helland.

Kaizers Orchestra turnerer for tiden med albumet «Violeta Violeta vol. III», den siste platen i gruppens avsluttende trilogi før gjengen tar pause på ubestemt tid .

LES MER: Kaizers aller siste konsert er satt | Solgte ut både konsert og ekstrakonsert på noen timer | Enda en ekstra avskjed

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås