NRK Meny
Normal

Kaizere løp New York Marathon

Rune og Janoves blodslit ble belønnet med 250.000 kroner til UNICEF.

New York Marathon 2009

POPULÆRT: Over 50.000 mennesker deltar årlig i New York Marathon. Her fra årets løp, ved passering Queensboro Plaza subway.

Foto: Jared Wickerham/Getty Images

To av medlemmene i opprinnelig bergensbaserte Kaizers Orchestra var søndag i New York, sammen med Stein Bjelland i rockefondet Great Moments, for å løpe selveste New York Marathon. De tre har trent hardt i et helt år foran kraftanstrengelsen, som innbragte 250.000 til UNICEF fra næringslivet i Stavanger.

Rune Solheim og Janove Ottesen

LØP FOR EN GOD SAK: Rune Solheim og Janove Ottesen i Kaizers Orchestra.

Foto: Morten Holm / Scanpix

Ble parkert av trommisen

Og Kaizers-mennene skjemte seg slettes ikke ut. Frontfigur Janove Ottesen (34) løp distansen på 04:33:47, noe som ga ham en 26.940. plass i løpet. Totalt deltar rundt 50.000 mennesker i løpet.

Men vokalisten, som løp hele strekningen sammen med sin kone, ble fullstendig parkert av trommeslager Rune Solheim (33), som brukte nesten 50 minutter mindre på distansen. Kvinnheringen løp i mål på tiden 03:40:44, noe som ga ham en finfin 7983. plass i New York Marathon.

LES OGSÅ: Gjør sitt beste med sitt verste | Kaizers-vinyl ble stoppet | Stod i unødvendig Kaizers-kø

- Melkesyre for en god sak

- Jeg sprang sammen med Stein frem til 26 kilometer. Da slo konkurranseinstinktet inn, og jeg la inn en langspurt som holdt til 42 kilometer. 1,2 millioner ekstatiske tilskuere og diverse band, dj-er og kor langs løypen var til god hjelp da melkesyren meldte sin ankomst, sier Solheim til bandets hjemmeside, kaizers.no .

- I alt føltes det veldig godt å kjenne på melkesyren for en god sak, sier Solheim.

LES OGSÅ: Helge Kaizer: - Tull å bruke tusenlapper på mat

Til Bergen i februar

Kaizers Orchestra er for tiden i gang med å skrive låter til en ny plate, og besøker Peer Gynt-salen i Bergen 12. februar. Konserten skal være med på å finansiere utgivelsen, og publikum blir belønnet med en eksklusiv spesialutgave av platen når den slippes.

LES OGSÅ: - Snakk om sprekt maskineri!

SE VIDEO UNDER: Kaizers rydder ut gamle demoner

Video nsps_upload_2009_4_27_15_53_53_4033.jpg

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås