NRK Meny
Normal

Julie (15) skal forsvare Norges ære i tidenes første European Games

Julie Synnøve Thorsen trener 11 ganger i uken for å bli klar til European Games i Baku i Aserbajdsjan. – Dette livet er jeg godt vant med, jeg vet hva som trengs for å lykkes, sier 15-åringen.

Julie Synnøve Thorsen

NORGESMESTER: Her er Thorsen under NM i fjor, hvor 15-åringen tok fire medaljer.

Foto: Privat

– Det er veldig stort. Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at jeg fikk lov til å være med. Jeg er en av to 99-ere, og jeg blir jo litt stolt over at jeg skal representere Norge selv om jeg er så ung, sier Julie Synnøve Thorsen.

Hun er en av de to yngste utøverne som skal dra til Baku neste uke. 15-åringen er Norgesmester i stup for juniorer. 12. juni er hun og åtte andre hordalendinger klare for det første European Games.

Vil gjøre Norge stolt

– Det blir gøy å skulle representere sitt eget land. Hvis man gjør det bra, så føles det litt som om at man har gjort hele Norge stolt. Målet mitt er først og fremst en finaleplass og så eventuelt en medalje, sier hun.

For å henge med i toppen, bruker Thorsen mye tid på å trene. Hun har så lenge hun kan huske villet satse på stuping, og synes det er helt greit å bruke så mye tid i svømmehallen.

– I oppkjøringen nå trener jeg elleve ganger i uken, til sammen blir det mellom 25–27 timer. Dette livet er jeg godt vant med, jeg vet hva som trengs for å lykkes, sier 15-åringen.

– Det viktigste er opplevelsen

Thorsen er med i den norske troppen etter at hun kvalifiserte seg for junior-EM i fjor.

Roger Gjelsvik

EN NY OPPLEVELSE: Roger Gjelsvik sier han er glad for at Thorsen får oppleve å konkurrere på et høyt nivå internasjonalt.

Foto: NRK

– Dette mesterskapet erstatter junior-EM i svømming og stup. Hvilke muligheter hun har til å havne helt i toppen, det får vi se, men det viktige er at hun får kjenne på hva det vil si å være en internasjonal utøver, sier Roger Gjelsvik ved Olympiatoppen.

Til sammen er 57 utøvere tatt ut til European Games. Å skulle prestere kan fort bli litt nervepirrende.

– Det kommer til å bli litt skummelt at det er så mye folk der, Men det beste blir å få stupe i hallen og høre alle menneskene som er der for å se på. Jeg tror det blir spennende, og jeg kommer nok til å ha litt nerver når jeg står på toppen der, sier Thorsen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås