Oppskrift til to julebrød:
Ca. 600 g hvetemel
1 ts kardemomme, malt
1 1/2 dl sukker
150 g meierismør
3 1/2 dl melk
1 pk. (50 g) gjær
1 egg
200 g rosiner, eventuelt sukat
Pensling:
Sammenvispet egg
I stekeovnen ved 175 grader C, ca. 30 - 40 minutter. Bland 2/3 av melet med kardemomme og sukker. Smuldre i smøret. Rør gjæren ut i lunken melk. Rør i egget. Bland væske og mel til en jevn deig. La heve under plast til dobbel størrelse. Elt inn mel til deigen "slipper bollen". Elt inn rosiner og del deigen i to deler. Form hver leiv til avlangt eller rundt julebrød. Etterhev tildekket på et lunt sted ca. 20 minutter. Pensle med egg og stek brødene. Avkjøl på rist.
Julebrød er fint å fryse ned. Julebrød smaker herlig med smør og brunost på.