NRK Meny
Normal

Joseph skal ta imot asylsøkere på Landås

Joseph Mugabe kom selv til Norge som FN-flyktning. Nå skal han være med på å ta imot asylsøkerne som kommer til Landås.

Joseph Mugabe

GODT KVALIFISERT: Joseph Mugabe har kunnskap gjennom utdanning og egen erfaring.

Foto: Sigurd Hamre / NRK

– Min jobb blir å skape et godt sosialt miljø. Jeg har kunnskap gjennom utdanning og egen erfaring. Målet er å gjøre asylmottaket på Landås til et godt sted og bo, sier Joseph Mugabe.

Selv har han skrevet bachelor-oppgave om integrering og masteroppgave om integrering og implementering. Han ble uteksaminert fra Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen i vår.

– Selv kom jeg til Norge som FN-flyktning, og alt i alt kan jeg trekke veksler på alt dette i arbeidet mitt, sier Mugabe.

I dag hadde han og 49 andre, som skal arbeide ved det nye asylmottaket, sin første arbeidsdag. Nå har de en uke til å forberede seg før de første asylsøkerne kommer til Landås.

600 søkere

Til sammen 600 personer søkte på de 50 jobbene, som skal fylle 13 ulike funksjoner på mottaket.

Det er Norsk Folkehjelp som står for driften. Oppstartsleder Hugo Limkjær har stor tro på at man nå har fått på plass de mannskapene som man trenger.

– De ansatte er nå under opplæring. I dag skal Bergen brannvesen kurse dem i brannsikkerhet og vi skal teste litt brannutstyr. Dessuten kommer politiet for å fortelle om hvordan vi skal arbeide forebyggende både på mottaket og i nærmiljøet.

Hugo Limkjær

ER FORNØYD: Hugo Limkjær i Norsk Folkehjelp tror man har fått på plass de mannskapene man trenger,

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Samarbeid med NAV

Norsk Folkehjelp har samarbeidet tett med NAV for å fylle alle stillingene. Det hele har skjedd i løpet av svært kort tid. Ti dager har det tatt å få fylt opp alle stillingene, som har ett års varighet.

– Det er svært ulike stillinger vi har besatt. Det aller viktigste er at man har forutsetninger for å jobbe med mennesker. Flyktningrelatert bakgrunn teller positivt og språkkompetanse er viktig.

De første asylsøkerne kommer til Landås i neste uke. I første omgang er det snakk om 300 personer, men mottaket skal over tid utvides til 700.

Asylmottaket på Landås

BEGYNNER Å TA FORM: Sengene er nå på plass på mange rom.

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo