NRK Meny
Normal

Tok jenten (15) med tilbake til åstedet

Dagen etter hun ble overfalt på turstien, tok politiet jenten (15) med tilbake til åstedet. Men etterforskerne står fortsatt uten spor etter gjerningsmannen.

Kanadaskogen

OVERFALT: Jenten (15) ble overfalt mens hun jogget på denne turstien lørdag kveld.

Foto: Jarl Omestad / NRK

– Vi hadde henne med oss for å peke ut stedet konkret. Det er viktig for oss å vite nøyaktig hvor det skjedde, sier etterforskingsleder Kjersti Opdahl ved Bergen vest politistasjon.

Lørdag kveld i 22.30-tiden ble en 15 år gammel jente overfalt av en mann mens hun jogget på en tursti i Kanadaskogen i Bergen.

– Denne mannspersonen har tatt tak i henne, før hun har revet seg løs og kommet seg bort, sier Opdahl.

Politiet brukte uttrykket «antastet» om overfallet da de sendte ut en pressemelding om saken søndag kveld. Jenten ble slått i ansiktet og skal ha fått synlige merker etter det fysiske angrepet, men etter det NRK forstår skal ikke mannen ha kommet med seksuelle tilnærmelser.

– Det blir synsing hva som ville ha skjedd hvis hun ikke hadde kommet seg løs, sier Opdahl.

Avhørte feil vitne

Mannen som skal ha overfalt jenten er beskrevet til å være vel 1,80 m. høy, mellom 20 og 35 år, og iført en mørk hettegenser eller jakke.

Politiet etterlyste søndag en mannlig turgåer med hund som skulle ha passert jenten kort tid før overfallet. I går avhørte de en person som meldte seg etter etterlysningen, men det viste seg å være feil person.

– Det er mange som går tur med hund på den stien, og de oppgitte tidspunktene gjorde at vi fant ut at dette ikke var mannen vi etterlyste, sier etterforskingslederen.

Politiet har ikke fått nye tips i saken siden mandag, og ber fortsatt om at personer som kan ha opplevd lignende hendelser, men ikke meldt det til politiet, melder seg.

– Vi etterforsker videre, men det er ikke fremkommet nye opplysninger. Vi skal ha et nytt avhør av fornærmede, og av vitner som eventuelt melder seg, sier Opdahl.

Siste video

Programleiar: Tale Hauso
Panini-bølgen sprer seg over landet under VM.
Kvinner i klart undertall gatelangs i Bergen. Nå blir det endring.