NRK Meny
Normal

Jente (14) funnet etter to timer i kulden

Jenten (14) gikk gjennom isen på Austrheim og ringte politiet. Etter to timer hørte redningsmannskapet ropene hennes. – Hun er sterkt nedkjølt og blir hentet ut av redningshelikopter, sier politiet.

redningsaksjon

REDNINGSAKSJON: Alle nødetater ble kalt ut for å finne jenta på Austrheim. Etter to timer ble hun funnet og fraktet til lege.

Foto: Kjetil Rydland

Nødetatene rykket ut til Årås i Austrheim etter at en jente i 14-15-årsalderen ba om hjelp.

– Hun har gått gjennom isen, blitt våt, og trenger hjelp, sa Jørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen.

Klokken 10.04 ringte jenten til politiet, men hun fikk ikke forklart hvor hen hun var. Hun fortalte at hun hadde falt gjennom isen og var våt opp til livet. Samtalen ble brutt etter kort tid, da mobilen hennes gikk tom for strøm.

– Det var veldig vanskelig for henne å svare på spørsmål, fordi hun var svært oppkavet. Vi fikk navnet hennes, men ikke hvor i Austrheim hun var, sier Kronen.

Laster Twitter-innhold

Ble funnet etter to timer

Oppdatering klokken 12.15: Jenten er funnet ved Auretjørna på Austrheim.

– Hun ble oppdaget i en skråning ved et vann, da hjelpemannskaper hørte rop og skrik, sier Kronen.

– Da de fant henne var hun nedkjølt og medtatt, men ved bevissthet. Nå skal redningshelikopteret ta henne med til en legesjekk, sier Kronen.

– Det haster

Politiet fikk kontakt med foreldrene og begynte et søk i et stort område rundt hennes hjem i Årås. Hunder, politipatruljer og luftambulanse var med i aksjonen.

– Dersom hun har gått gjennom isen, så ser vi på dette som veldig prekært. Vi handler ut fra at hun trenger hurtig hjelp, sa Kronen.

Et Sea King redningshelikopter reiste til stedet fra Florø, og Norske redningshunder ble varslet. Mandag formiddag er det målt fra -1 til +2 grader i luften på Austrheim.

Laster kart, vennligst vent...

GIKK GJENNOM ISEN: Luftambulanse rykker ut til Årås i Austrheim, der en jente i 14-15-årsalderen har bedt om hjelp.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Steffen Lie Skålevik etter 2-2 mot Tromsdalen