NRK Meny

Jan Børge på tur minutt for minutt

I en uke har NRK Hordaland besøkt Sunnhordland. Og du kunne følge Jan Børge Leirvik og båten hans direkte. Nå er han igjen på land.

Artikkelen er flere år gammel.

Jan Børge Leirvik besøker Sunnhordland.

KOPIERER SUKSESSEN: Jan Børge Leirvik gir deg en helt ny femdagers båttur å følge med på.

Foto: NRK

Sliter du med abstinenser etter « Hurtigruten minutt for minutt »? Slapp av, vi har redningen. NRK Hordaland-profil Jan Børge Leirvik som denne uken besøkte Sunnhordland i båt - og alt ble dokumentert på webkamera.

- Planen er å speile både båtliv og sommerliv, selv om værmeldingen ikke akkurat er så veldig sommerlig, sier Jan Børge.

Tysnes første stopp

Klokken 07.30 la han ut fra båthavnen i Eidsvåg i Bergen med den 33 fot lange og 30 år gamle motorseileren «Moira II».

Nøyaktig hvor ferden går de nærmeste dagene, er litt usikkert.

- Vi må ta hensyn til vind- og værforhold, derfor er det vanskelig å spikre en rute på forhånd. Det er en del av det å være på sjøen, sier han.

Det eneste vi kan love, er vann. Masse vann. Ifølge yr.no, kan Jan Børge håpe å se litt sol på fredag. Ellers blir det regn, regnbyger og overskyet.

Moira II

Tirsdag ettermiddag har Jan Børge fortøyd båten i båthavnen på Husnes.

Foto: Jan Børge Leirvik / NRK

Siste video

SE VIDEO: Hunden Viggo trener ved Fjellanger hundeskole på Lysekloster i Os. Han skal lære å snuse på pusteprøver fra pasienter og kjenne igjen lukten av kreft.
Døpes i Tromsø
Hundar som skal påvisa kreft, nytt forslag til heving av Fedje-ubåten og full strid om kommunenamn i Sunnfjord. Sjå Vestlandsrevyen med programleiar Jan Børge Leirvik.