Normal

Jakter påske-innbruddstyver i Bergen

Politiet i Bergen har hatt en travel påskemorgen der de har jaktet på innbruddstyver flere steder i byen.

Video Slik unngår du påskeinnbrudd

– Vi har hatt mange innbrudd i morgentimene i dag, bekrefter operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til NRK.

Klokken 09.50: Mann observert i det han knuste ruten på en bil. Flere biler ved Åsane nye kirke skal være utsatt for det samme. Tyven tok med seg noen bager. Politiet fikk tak i gjerningsmannen og tyvegodset.

Klokken 09.10: Meldt om innbrudd i Øvre Heien i Sandviken. Der har en beboer oppholdt seg ute i hagen. I mellomtiden har uvedkommende tatt seg inn og stjålet en del gjenstander i huset.

Klokken 07.30: Innbrudd i Kalfarveien i Bergen som ble meldt til politiet av en beboer. Denne oppdaget to personer inne i huset der en PC og en del andre ting var fjernet. Politijakten ledet til et hus i nærheten der 20 utenlandske personer hadde tatt ulovlig opphold. Samtlige ble innbrakt til politihuset.

– Vi har også pågrepet en person ute i Storhammeren i Fyllingsdalen. Han ble oppdaget av melder da han gjorde innbrudd i en leilighet. Personen ble pågrepet i terrenget i nærheten, forteller Steimler.

80 oppdrag i natt

Vi kan legge til at politiet i Hordaland også hadde en uvanlig travel natt når det gjaldt fyll, bråk og ordensforstyrrelser, først og fremst i Bergen sentrum.

– Vi hadde rundt 80 oppdrag i loggen natt til første påskedag. Oppdragene var spredt rundt i hele distriktet, men det er klart at sentrum var særlig i fokus, sier Steimler til NRK.

Fire personer overnattet i drukkenskapsarresten.

LES OGSÅ: Her innbrakte politiet 20 personer