NRK Meny
Normal

Jakter ny tomt for bergensk gods

Kapasiteten på godsterminalen på Nygårdstangen i Bergen er sprengt. Nå går Jernbaneverket i gang med å finne tomt til en ny terminal.

Bergen godsterminal Nygårdstangen

VEKK FRA NYGÅRDSTANGEN: Samferdselsdepartementet setter nå i gang arbeidet med å flytte godsterminalen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Samferdselsdepartementet vil om kort tid gi Jernbaneverket i oppdrag å utarbeide en konseptvalgutredning for nytt logistikknutepunkt i Bergensområdet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

I en pressemelding fra Samferdselsdepartementet blir det pekt på at det nå er viktig å avklare de ulike alternativene for en ny terminal.

Samtidig kan man få utredet fremtidig bruk av verdifulle arealer i sentrum av Bergen.

Arbeidet opprinnelig utsatt

Ketil Solvik-Olsen

VIKTIG ARBEID: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen mener det nå er viktig å komme i gang med arbeidet med ny godsterminal i Bergen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– Den rødgrønne regjeringen la i stortingsmeldingen om Nasjonal transportplan 2014–2023 opp til å utsette konseptvalgutredningen for nytt logistikknutepunkt i Bergensområdet til den nasjonale godsanalysen er ventet ferdigstilt i 2015. Så lenge disse to arbeidene er godt koordinert, ser vi ingen grunn til å vente med å sette i gang konseptvalgutredningen. Det trengs ingen store analyser for å skjønne at det trengs et nytt logistikknutepunkt i Bergensområdet, sier Ketil Solvik-Olsen.

Blant de mest aktuelle stedene å legge den nye terminalen er trolig Flesland og Arna.

Glede i Bergen kommune

I Bergen kommune er man glad for regjeringens beslutning.

– Dette er gode nyheter for Bergen. Det betyr at vi vinner et år eller to i prosessen., sier byråd for miljø og byutvikling, Filip Rygg, til Bergens Tidende.

Også for byutviklingen i Bergen er vedtaket viktig. En flytting av godsterminalen gjør at vi kan frigjøre store sentrumsnære arealer til andre formål, sier Rygg.


Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Steffen Lie Skålevik etter 2-2 mot Tromsdalen